Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
Naar Phoenix toekomen?

Dat kan! Na wat mailtjes gekregen te hebben van mensen die over wilden komen leek het me een goed idee om hier wat extra aandacht aan te geven. Ik zal proberen antwoord te geven op veel gestelde vragen.

Wanneer kan ik het beste overkomen?

De beste tijd om over te komen is in de eerste 6 a 7 weken dat we hier zitten. Het echte vliegwerk begint pas na 1 a 2 weken. De solo zit ongeveer in week 3 tot 5. Het is moeilijk om dit te zeggen omdat het tempo per student/instructeur zo kan verschillen. Mijn solo was in week 4 maar had in week 3 kunnen zijn. Het is zeker leuk voor diegene die overkomt om dit speciale moment mee te maken. Het voorbereiden van vluchten begint pas in week 6 a 7. En dan heb je nog tijd zat over om dingen te ondernemen. Dus dat is geen probleem. Na week 7 a 8 zit het tempo er flink in en maak je lange dagen. Je weekend kan ook op andere dagen zijn dan de standaard zaterdag - zondag maar dat hoeft geen probleem te zijn. Voor een bezoek aan Las Vegas krijg je standaard een dag vrij.

Hoe zit het met Las Vegas of de Grand Canyon?

Dit soort uitjes kan je makkelijk vanuit de VS plannen. Spreek onderling af wanneer je waar naartoe wilt, regel dit met je instructeur en het is geregeld. Je hoeft niets vanuit Nederland te regelen.

- Las Vegas II Je kan hier naar toe per auto of per vliegtuig. Ga je met het vliegtuig dan kan je met Southwest Airlines. Je betaald voor een retour voor twee personen, inclusief alle belastingen, +/- 210 dollar. Ik heb de tickets ongeveer twee a drie weken van te voren online geboekt. Het is ongeveer 45 minuten naar Las Vegas. Je hebt zeker drie dagen nodig wil je alles grondig bekijken. Een auto is niet nodig als je The Strip wilt bekijken. Met de taxi van de luchthaven naar een hotel op The Strip kost je ongeveer +/- 25 dollar enkele reis voor twee personen en duurt ongeveer 45 minuten. Het is niet de afstand maar ze gaan een aantal hotels af en dat kost veel tijd. Koop s' ochtends een bus ticket (in de bus) voor 5 dollar per persoon en je kan 24 uur onbeperkt over The Strip reizen. Van noord naar zuid kan ongeveer 2 uur duren!

- Grand Canyon II De beste plaats om te overnachten is in Williams. Dit plaatsje is onderdeel van de befaamde route 66. Dit is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Grand Canyon. Hier zitten veel motels, hotels en wat restaurantjes en een Safeway. Onthoudt wel dat het hier erg koud kan zijn. Bij ons vroor het zelfs s'ochtends. Van Williams naar de Grand Canyon is ongeveer een uur rijden. Een pas voor de Grand Canyon kost 10 dollar per auto en is 7 dagen geldig! Je kan zoveel in and out rijden als je wilt. Als je wlt kan je ook een helikopter rit over de Grand Canyon maken. Dit is prijzig maar erg leuk. De prijzen beginnen bij 180 dollar per persoon voor de rit van 30 minuten. Je kan ook de lange ritten doen maar dat kan je 300 dollar kosten. Er zitten een aantal helikopter firma's maar de onderlinge prijzen verschilen niet veel. Wij kozen voor Papillon helikopter.

- Canyon de Chelly II Dit is aardig maar niet de moeite waard om er een apart weekend van te maken.

- Brize Canyon II Dit is echt te ver weg om te bezoeken. Het schijnt prachtig te zijn maar je moet eerst om de Grand Canyon heen rijden.

Een auto huren?

De beste oplossing is Enterprise. (www.enterprise.com) Goed en goedkoop. Zeker goedkoper dan Hertz of Avis. Zorg dat je de nodige verzekeringen ook erbij koopt en dat je ongelimiteerde miles krijgt. Vraag hier specefiek naar. Je betaald ongeveer 170 dollar voor 4 dagen. (intermediate klasse en de weekend special) Dit is inclusief de penalty die je betaald als je onder de 25 bent. Normaal is dit 25 dollar per dag extra. Een intermediate klasse auto is hier goed genoeg. En je kan alles vanuit hier regelen. Er zitten meerdere filialen in Scottsdale dus beschikbaarheid is geen probleem. Ze komen je zelfs ophalen en ze brengen je weer terug naar je hotel of apartement. Ik ben 24 dus ik heb geen ervaring met een auto huren als je onder de 21 bent. Ik meen dat het mogelijk is maar details weet ik er niet van.

Hoeveel baggage mag ik meenemen?

Ik meen dat het 2 x 26 kilo plus 1 stuk handbaggage(max 5 kg) is plus een laptop tas. Dit was met British Airways maar andere airlines kunnen andere regels hebben. Dus check dit voordat je op reis gaat.

Ben ik iets vergeten?

E-mail het me en ik zal je vraag proberen te beantwoorden. Succes en veel plezier in de states...

E-mail Frans