Frans @ Oxford  

About me...

 


 
 
 
    Frans @ BA CityFlyer
 
Naam: Frans Zwart
Leeftijd: 25
Passie: vliegen

 

Laatste nieuws

Sinds April 2007 ben ik in dienst als First Officer bij British Airways Cityflyer op de AVRO RJ100. Mijn basis is Edinburgh in Schotland waar ik momenteel samenwoon met mijn vrouw Marije.

 

About me...

Ik zal dit stukje kort houden omdat dit nou niet echt de meest interessante stof is om te lezen, laat staan te typen. Zolang als ik weet wil ik al piloot worden en eindelijk heb ik de kans om dit te verwezelijken! (goh..waar heb ik dat eerder gehoord)

Na mijn mavo afgerond te hebben (je hoeft dus niet per see havo of vwo te hebben) heb ik vier jaar Luchtvaartlogistiek gestudeerd in Hoofddorp. Hier ook twee interessante stages op Schiphol gelopen. Een bij NCS (luchtvracht expediteur) en de afsluitende stage bij Martinair Cargo. (Traffic Export afdeling)

Na mij diploma gehaald te hebben was ik niet weg te slaan op die school en had ik het briljante plan om nog drie jaar te blijven en Aviation Operations te studeren. Ik was zo gek op 4 1/2 uur reizen per dag (met het openbaar vervoer) dat ik dat maar gelijk 7 jaar gedaan heb. Hmmm....

Tijdens m'n laatste opleiding heb ik een fantastische stage gelopen bij DutchBird als operations officer. Die tijd zou ik graag nog een keer over doen. Daar heb ik ook de kans gekregen om naast m'n werk door Europa te vliegen op de jumpseat van de A320 en de Boeing 757. Iets wat niet veel mensen op mijn leeftijd hebben kunnen meemaken. Mocht je geinteresseerd zijn in de foto's van die tijd, klik hier.

Daarna heb ik mijn opleiding afgesloten bij transavia.com op de afdeling vluchtvoorbereiding. Ook hier een hele leuke tijd gehad en veel interessante dingen gedaan. Hier heb ik ook wat foto's aan over gehouden. Klik hier.

Dus nu ben ik gekwalificeerd Luchtvaart logisticus en Operations officer. Ik heb veel met vliegtuigen gewerkt maar het vliegen zelf bleef altijd sterk trekken. Dus de volgende stap was om m'n droom waar te maken. En die kans heb ik gekregen bij EPST.

Kort genoeg zo? Nee, dan nog wat losse feitjes. In totaal heb ik 13 jaar gevoetbald bij de lokale voetbalvereniging Wiron in Den Oever. Ook ben ik gek op reizen en heb ik voor mijn leeftijd al wat leuke reizen gemaakt. Zowel met m'n ouders als met m'n vrouw Marije. Het lijstje bevat nu reeds de Malediven, Bali (rondreis en los), Thailand (rondreis en los) Maleisie, Mauritius, Sri Lanka, Mexico, Istanbul en wat Europese en Noord-Afrikaanse bestemmingen. Deze hoop ik in de loop der jaren flink uit te breiden. Gelukkig is Marije net zo verzot op reizen als ik!

Verder als hobby Flight Simulator en vliegtuig fotografie. Maar dit laatste staat nog in de kinderschoenen. Daarnaast zou ik graag willen beginnen met zweefvliegen en m'n motor rijbewijs halen. Maar vanwege m'n opleiding tot verkeersvlieger heb ik dit maar even op de wat langere baan geschoven.

Marije en ik zijn sinds september 2007 getrouwd op het prachtige eiland Mauritius. Zij werkte voorheen in NL als lerares op een basisschool vlak bij mijn ouderlijke woonplaats. Natuurlijk hebben we ook een foto'tje van haar tijdens een bezoekje gedurende mijn training by EPST/Oxford...

'Mijn' meissie, Marije

Vliegen...

Na een voortraject van een aantal selectierondes ben ik op 30 augustus 2005 eindelijk begonnen met een opleiding tot piloot, bij EPST in Utrecht.
Een gedeelte van deze opleiding vindt plaats in Engeland, in Oxford om precies te zijn. In Engeland krijg je eerst zes maanden theorie verdeeld over twee periodes. Als je die succesvol afsluit vertrek je naar Phoenix in Amerika. Daar begint het echte werk. Vliegen!! Daar doe je het immers allemaal voor.


In Phoenix sluit je je eenmotorige traject af en kom je naar huis met je CPL, je Commercial Pilot License. Dat houdt in dat je op mag treden als captain van een single pilot aeroplane in de commerciele luchtvaart. Nou zijn dat er heel weinig dus veel kan je er niet mee op dit punt. Als je terug komt uit Amerika volgt het laatste stuk van je opleiding in Engeland, het tweemotorige gedeelte met afsluitend je IR. (Instrument Rating)

Als je deze haalt ga je nog drie weken naar Nederland voor de Airline Jet Foundation Course (AJFC) bij EPST in Utrecht. Hier maak je kennis met de het echte werk, de Boeing 737-800NG. Daarna doe je twee weken lang een MCC course (MCC = Multi Crew Co-operation) en dan is de opleiding afgerond. Al met al ben je dan zo'n 16/17 maanden bezig geweest en sta je opeens buiten met je (Frozen) ATPL (A). Wie weet waar we terecht komen...
-----
 

Wat foto's

Frans @ Oxford in the 737

About me...

Marije en ik in de hot tub

Op 30 Augustus 2005 ben ik begonnen met mijn opleiding tot verkeersvlieger bij EPST. (European Pilot Selection & Training) Ik volg mijn opleiding gedeeltelijk in Oxford (UK) en Phoenix. (USA)

   

 

 
Klas APP252
'Klassenfoto' EPST'ers in APP252
Ikzelf als derde van rechtsboven. Niet op de foto: Harold Dijkstra en Pascal Geusgens.
 
Flying a B777 sim!
Vliegen op een BA 777 sim op Heathrow. Fantastische ervaring!
 
Links

www.EPST.nl

&

www.OxfordAviation.net

Copyright © 2006 www.DutchOps.com - All rights reserved