Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Zondag 27 Augustus II Blenheim Palace

Weer even een update-tje vanuit het oh zo zomerse Kidlington. Serieus, de zon schijnt zowaar al een aantal dagen hier. En om dan te horen dat het in Nederland regent is natuurlijk minder...;-) Not... Zo, wat is er eigenlijk in de afgelopen week gebeurt. Deze week weer een goed aantal uren in de sim gezeten. Daarnaast heb ik twee echte vluchten kunnen doen. Ik stond voor afgelopen donderdag op reserve maar gelukkig was er een plaatsje dus kon ik de sim in. We hebben nu een les overgeslagen omdat we allemaal voor op schema draaien volgens Dave. Dit geeft ons later een uur extra airtime die we ergens anders voor kunnen gebruiken. En ik moet ook zeggen dat het ook erg lekker gaat en ik nu zelfs het IFR vliegen leuker vind dan het VFR vliegen. Afgelopen vrijdag heb ik mijn allereerste echte IFR vlucht mogen doen. Het was een vroegertje maar het was het zeker waard. Ik zat 'helaas' achter de schermen maar volgens Ollie en Dave was het cloudsurfen wat we deden erg gaaf om te zien. En tegen de tijd dat Ollie aan zijn vlucht toe was waren de wolken reeds weg. Jammer dus. Maar het was voor mijn gevoel een heerlijke vlucht. En dat was ook nog eens op dezelfde dag dat Marije een halve Sara werd. Nogmaals gefeliciteerd meissie! Die middag/avond hebben we lekker samen gesleten in Oxford. De volgende dag stond Blenheim Palace in Woodstock op het programma. Niet de Woodstock zoals je die uit de hippie tijd kent maar een echt engels plaatsje niet ver hier vandaan. Het was ongeveer een uurtje lopen naar Blenheim Palace. Als je de tijd hebt zou ik hier zeker naartoe gaan. Mooie tuinen, vijvers, paadjes en natuurlijk het paleis zelf. Blenheim Palace is een paleis ter herinnering aan de slag die de Engelse leverden in 1704 vlak bij het stadje Blenheim in Frankrijk. Dit zodat Europa niet onder Franse dominatie kwam. Tot zover de geschiedenis les... Natuurlijk hebben we een aantal foto's gemaakt. En die vind je hieronder, we beginnen met Woodstock:

Het oude 'County Police Station' in Woodstock.

Het blijft een mooi beest, alleen hoort ie niet in gevangenschap. Dan door met Blenheim Palace:

 

De paleistuin naast het Cafe

Maar het blijft natuurlijk niet bij een tuintje...

Heb je niet genoeg aan een vijver, dan ga je toch in een bootje het meer op! Achterin loopt dit nog veel verder.

Gelukkig was het erg rustig, met hier en daar wat mensen. Een super dag zo...

Dit is het gezicht van Blenheim Palce. En nee, dit is geen postcard of een promo foto van internet. En waar is de zon als je hem nodig hebt?

Tot zover Blenheim Palace in Woodstock.

Rond deze tijd van het jaar is het thuis in Den Oever weer tijd voor de jaarlijkse Flora en Visserij dagen. Afgelopen jaar konden we daar nog heen om een paar dagen later hier naartoe te gaan. Natuurlijk hebben we een foto'tje van het thuisfront gekregen! Het blijft een mooie gezicht deze traditie. Thanks daarvoor...

Flora en Visserij dagen thuis