Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
-Zondag 04 Juni II Geen vliegen

Oke, in de afgelopen 10 dagen geen enkele vlucht gemaakt. Zeer irritant. Ik werd constant gecancelled door het weer, kapotte kisten of rooster problemen. Met moeite nog twee duals op de afgelopen zaterdag weten te zetten bij een andere instrcuteur. Die ochtend werd de eerste gecancelled en op weg naar de luchthaven werd de tweede gecancelled. Jammer maar helaas. Ander nieuws is dit we nu een andere instructeur hebben. ZIjn naam is Justin Dawson. Hij is een ex Sabena Chief Flight Instructor. Schijnt wel een goede gast te zijn. Vanaf maandag vliegen we het gehele Arrow traject met hem. Ze hadden een extra instructeur nodig op Goodyear en Aziz was gevraagd. Dus vandaar. A.s. maandag heb ik mijn PT2 Profile vlucht plus een solo vlucht. Misschien dat ik er nog een dual in gooi als er plaats is in het rooster en als Justin er tijd/zin in heeft. Dinsdag heb ik dan mijn PT2 met Iain Davidson. Hij is de Chief Flight Instructor van Oxford.

Afgelopen zaterdag ben ik meegeweest als backseater met Ollie op zijn nachtvluchten. S'avonds rond 2030 was het nog steeds 41 graden C! Best warm hier dus. Overdag schijnt het hier warmer te zijn dan normaal. Vandaag, de zondag, is het de warmste dag van de week. De temperatuur meter staat hier nu op de 124 graden F! Oftewel 51 graden C. Met een luchtvochtigheid van 6%. Het schijnt iets af te gaan koelen naar een gemiddelde van 107 graden F. (42 graden C) Tijdens de nachtvlucht was het dan ook best warm in de kist. Na een aantal vluchten rond Tucson weer naar Scottsdale vertrokken rond 0200uur. Op de weg terug een touch 'n go geprobeerd te maken op Phoenix Sky Harbor maar dat mocht helaas niet. De controller was erg chagerijnig over de radio. Uiteindelijk was het rond 0330 ook wel tijd om naar bed te gaan.

Verder niet zo heel veel nieuws.De volgende update volgt rond de dinsdag/woensdag wel als ik mijn profile en actuele PT2 erop heb zitten. Het Arrow traject schijnt in twee weken goed te doen te zijn. Dus ik ben benieuwd. In de tussentijd hier even wat foto's van oa. de school. Have fun...

Prive kist van de Phoenix Suns (basketball) op z'n thuisbasis.

Soms is het wachten tot het donker is niet zo heel erg... (p.s. deze vlag is erg ver weg!)

Onze Pilot lounge. Hier doen we de vluchtvoorbereiding. Geeft ook een mooi uitzicht op de ramp en de runway overdag.

De briefing ruimtes. In totaal zijn er 9 van deze hokjes.

Dispatch. Toch wel iets anders dan ik gewend was bij DutchBird en transavia.com. De PC's gebruiken we om in/uit te loggen voor onze vluchten en om de vlucht data in te voeren. En eventueel om het weer op te halen en google Earth te bekijken.