Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Zaterdag 30 September II Getting closer...

Zoals de titel al doet vermoeden, we komen dichtbij het einde. Ik heb vanochtend even zitten rekenen en ik hoef nog maar 14 vluchten (incl. sims) voor mijn 170A en IR. Deze hele week heb ik 3 sims gedaan en 1 echte vlucht. Door de komst van AP253, en na volgende week ook nog AP254, is het schema nok vol. We zitten hier straks met zo'n +/- 60 man verdeeld over 11 Seneca's en 3 sims. Wij mikken hier op een einddatum van 25 Oktober. Dit geeft ons 17 vliegdagen, minus 3 voor standby enzo, dus 14 echte vliegdagen. Mits er niets fout gaat in de zin van kapotte Seneca's, ziekte of het weer. Het wordt krap aan dus. Maar alles valt te regelen. Mocht deze planning redelijk overeind blijven dan betekent dat dat mijn AJFC cursus in Utrecht ergens eind November zal zijn. Deze duurt drie weken. Hopelijk kunnen we na de AJFC nog onze MCC cursus voor de kerst doen. En dan zit alles erop en wordt het solliciteren geblazen! Maar zo ver zijn we nog niet...

Eerst maar weer even terug naar de orde van de dag. Het blijkt dat onze gehele klas (EPST'ers dan) is uitgenodigd om selectie te doen voor British Airways! De datum heb ik nog niet dus het is nog even koffie dik kijken op het moment. Ik gok zelf op een datum ergens in November. Dit geeft nog wat ruimte om voor te bereiden. Verder is er vanuit het EPST front niet veel nieuws behalve dat de banen/plaatsings markt voor de EPST'ers erg goed loopt. Fingers crossed dus... Onze Radio Telephonie (RT) test zit er ook aan te komen. We hebben de briefing hierover reeds gehad dus de test zal wel ergens volgende week zijn. Mits er een examinator beschikbaar is. En er zijn er maar twee waarvan er eentje onze eigen instructeur is. En die wil ons examen (wijzelijk) niet afnemen. Alleen als de nood hoog is, wat ook begrijpelijk is. Dus we moeten maar eens gaan leren dit weekend. Geen idee meer hoe dat ook al weer moet. Zoals in groundschool? Nee, zegt me niets... ;-)

Je merkt hier dat je richting de herfst/winter loopt. Het weer hier is erg wisselvallig en vaak in je nadeel. Ondanks dat je IFR vliegt. Ik ben nog niet gecancelled vanwege het weer maar Ollie had afgelopen maandag een close call op zijn Cambridge - Cranfield ochtend vlucht. Redelijk mistig, weinig (tot geen) zicht en lage bewolking. De enige reden dat we wel gegaan zijn is omdat de weersvoorspelling voor Coventry zodanig binnen de limieten was dat mocht Oxford, en wat omliggende vliegvelden, geen optie meer zijn we altijd naar Coventry konden. En bij terugkomst zat Oxford ook echt potdicht van de mist en lage bewolking. Dave omschreef het ook heel passend:" forward visibility nil, vertical visibility almost nil but just enough to navigate back in on pubs and roads". Wat een topkerel, en mooi dat ie het vond! Maar het was wel even 'trickie'. Ik heb wat foto's van die vlucht bijgevoegd. Onze binnenkomst is ook gefilmd maar ik moet nog even kijken hoe ik dat ga verwerken.

Verder gaat alles hier zijn gangetje. Het is voorbij voordat je het weet. Eerst maar even wat foto's van Ollie zijn ochtend vlucht. Route: Oxford - Cambridge - Cranfield - Oxford. Departure Oxford 0745 locaal. Inhoud: via airways naar Cambridge, radar vectored ILS rnw23, EFATO (Engine Failure After Takeoff), single engine diversion naar Cranfield, single engine hold and NDB approach rnw21 en als laatste een single engine go-around. Druk druk druk dus...

Dat was dus al die troep waardoor je bijna niets meer zag op Oxford.

Oxford ligt in een soort van vallei wat niet echt helpt in deze condities.

Maar het gaf wel leuke plaatjes. Dit was tijdens het uitklimmen van Oxford naar (Flight Level) FL090. (+/- 3km)

Zo mistig als de ****, lage bewolking en stug om 0815 in je balon gaan varen. Wat een lef!

Onze eerste bestemming. ILS runway 23 op Cambridge.

Zoals je ziet, ook hier geen top visibility maar zeker beter dan op Oxford.

Dan de volgende bestemming. Singel engine NDB approach runway 21op Cranfield. We vliegen hier level op 730 feet. Onze Missed Approach Point (MAPt), het punt waarop je beslist om te landen of een go-around te doen, is de threshold van runway 21. Dus de vier rode lampjes kloppen, geen zorgen. De visibility was hier nog slechter dan op Cambridge. Maar hierna moesten we terug naar Oxford. Waar het nog veel slechter was!

s'Middags nog een bezoekje gehad van de Piaggio P-180 Avanti van AirGo Flugservice. Leuk spul...