Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Zaterdag 30 Juni II Base Training @ Glasgow Prestwick

Het gaat allemaal redelijk rap de laatste tijd. Toen ik nog niet eens terug was van Istanbul, maar nog wachtend op Heathrow zat, kreeg ik een voicemail dat ik twee dagen later mijn Base Training moest doen op Glasgow Prestwick. Gaaf! We zouden vertrekken vanuit Edinburgh met drie man (incl. instructeur) en dan richting Glasgow Prestwick gaan. Base Training, eigenlijk LST (License Skill Test) Landings genaamd, bestaat uit 6 takeoff's en landings waarvan er twee een zogenaamde Full Stop moeten zijn. Full stop betekent dat je land, van de baan taxied en weer terug naar het begin van de baan gaat om weer een takeoff te doen. Zo krijg je meer oefening in andere checklisten en krijg je de kans om met de kist te taxien.

We moesten ons die donderdag ochten om 0800 uur melden voor de briefing en de vertrektijd stond op 0900 uur. Onze kist, de G-BXAS, stond helemaal achterop het veld en had nog geen dienst gedaan die dag. Helaas was hij ook nog niet gefueled toen wij aankwamen. Gelukkig kwam de fuel truck al redelijk rap en konden we verder gaan met het klaar maken voor vertrek. We zouden met drie man vertrekken uit EDI en later de 4e man oppikken in Glasgow. Terwijl ik de walkaround deed werd de 'First Flight Of The Day' checklist gedaan in de cockpit. Toen de re-fueler klaar was, was het tijd om de motoren te starten. Na een aardig eind te hebben ge-taxied sloten we achterin aan voor vertrek. We waren nummer 5 voor departure van baan 24. Dit was voor mij ook gelijk de eerste maal dat ik in de RJ vloog. Dus de eerste keer dat de gashendels worden opengetrokken kan je alleen maar grijnzen. En de jumpseat geeft je een goed zicht op wat er allemaal gebeurt en hoe snel alles gaat.

Glasgow is maar 10 a 15 minuten vliegen vanaf EDI. Het gehele stuk werd gedaan op 4000 feet (+/- 1.3km) hoogte en met 240 knopen. Jammer genoeg was het aardig bewolkt wat het zicht erg slecht maakte. Wat het weer erg bumpy en regenachtig maakt. We konden gelijk het circuit in en voordat ik het wist waren we al geland. Na twee touch and go's (landen, juiste configuratie selecteren en weer gelijk gas erop en de takeoff in) en een full stop was het mijn beurt. Al taxiend naar het begin van de baan werd er van jumpseat naar F/O seat gewisseld en binnen een paar minuten stonden we weer ready for takeoff. Die eerste takeoff zal ik echt nooit vergeten. Pittige regenbuien en een lekkere bries precies haaks op de baan. Het is verbazingwekken hoe gemakkelijk je terugvalt op je training en hoe comfortabel alles dan al voelt. De circuitjes werden vanwege het lage wolkendek gevlogen op 1300 a 1500 feet. Een paar keer moesten we een 360 graden bocht draaien omdat we door de zware buien geen zicht hadden op de baan, en aangezien het een volledig visuele oefening is moet je je kunnen refereren aan de baan. De eerste landing was echt super goed. Niet te zacht (moet niet) en met de juiste crosswind techniek. En voordat je het weet zit je weer in het circuit. Net toen we gelijk aan de baan vlogen in de tegenovergestelde richting (downwind) werd er door de verkeersleiding (ATC) gevraagd of we voor of na de Ryanair 737 wilden landen. Voor natuurlijk...! Waarop ATC antwoorde met 'cleared to land runway 31, expedite please'. De daaropvolgende approach was echt precies zoals we dat ook deden in Scotsdale. Gas eraf, gear down, flaps down en indraaien. Een regel bij BA is dat je op 500 feet stabiel MOET zijn. D.w.z. landings configuratie, op de ILS en met de juiste snelheid. Op 600 feet zaten we nog in een 25 graden bocht en precies op 500 feet zaten we recht voor de baan. Wow! Zo deden we dat in Scotsdale ook, maar met een 40 ton aircraft is toch gaver. 'Lekker sportief' grijnsde de instructeur nog net voor de landing. We hadden bijna nog een go-around moeten doen omdat we op een moment onder een zware bui zaten en door de regen even geen zicht hadden op de baan. Gelukkig was dit kort waardoor we door konden. Na dit stukje 'sportief vliegen met een RJ100' deden we nog een aantal circuitjes totdat we de kist moesten parkeren om de andere collega op te pikken. Best leuk om zo'n ding te parkeren met een marshaller voor je. Voordat je het weet heb je je eerste uur AVRO RJ100 in je logboek staan met 6 t/o's en landings achter je naam. Ik kan niet wachten totdat de linetraining begint...dit was zo gaaf! Echt het leukste wat ik tot nu toe heb mogen doen.

Maar helaas moet ik nog even wachten op de linetraining aangezien er niet genoeg training captains zijn. Waarschijnlijk gaat het iets van 4 tot 6 weken worden. Jammer maar er is niets aan te doen. Omdat ik nu alle ID's heb kan ik gelukkig wel jumpseaten als ik dat wil. A.s. dinsdag ga ik waar waarschijnlijk naar London City en dan mijn license compleet laten maken in London Gatwick. Dan terug het crew hotel in om de dag erop een retour vlucht City-Zurich te doen en daarna de laatste sector terug naar Edinburgh. Spannend allemaal...

Als laatste nog een aantal foto's van de base training. Helaas niet met mij aan het stuur o.i.d. want dat was niet mogelijk op dat moment. Maar die komen nog wel...

Foto's : --> s Base Training @ Glasgow Prestwick