Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Zaterdag 29 Juli II Eerste Seneca plaatjes

Na meer dan een week hier te zijn heb ik nog steeds niet gevlogen. Mijn instructeur is de afgelopen week ziek geweest maar hij is gelukkig hersteld. We zijn daardoor maar een aantal maal de 'onofficiele' Seneca sim ingedoken om alvast wat te oefenen. Ik zeg onofficieel omdat dit niet de sim is die we gebruiken in onze opleidings pakket. Dit is gewoon een trainingstool waarbij je de echte Seneca cockpit hebt met bewegende metertjes en een gebrekkige visual. Gewoon lekker om in te oefenen. Voortaan zal ik naar deze 'onofficiele' sim referen als de 'T-3 sim'.

Vandaag, zaterdag, hebben we dan eindelijk onze instructeur ontmoet. Hij heet dus David Pratt en is iemand met veel ervaring. Zowel hier in/op Oxford als daarbuiten. En hij heeft humor. Ook niet onbelangrijk. Na hier om 0900uur aanwezig te zijn konden we om 1130uur een briefing krijgen over het circuit vliegen. Dit omdat hij in de echte sim moest vliegen. Na deze briefing gingen Ollie en Kirsten de lucht in voor hun circuitjes hier op Oxford. In de tussentijd moest ik mezelf maar even vermaken. Tegen 1500uur waren die ook klaar en kregen zij een de-briefing. Daarna kregen we de zogenaamde 'first' briefing ondanks dat Ollie en Kirsten al gevlogen hebben. Dit was dan ook echt een briefing zoals je die hoort te krijgen. Hadden we zoiets maar in de VS gehad. Had een boel vragen in het begin opgehelderd. Maar dat zijn oude koeien... Voordat je het weet is het alweer 1730uur en heb ik in feite dus de gehele dag lopen wachten. Op 2 briefings en een 'T-3 sim' sessie van 2 uur na dan. Get used to it here...

s'Avonds nog even lekker een potje gevoetbald met een aantal EPST'ers. Heerlijk is dat. Morgen, zondag, wordt het checklisten en procedures leren. We hebben dus genoeg te doen. Maandag sta ik op het programma voor twee vluchten. Ben benieuwd of ik dan eindelijk de lucht in kan? In de tussentijd nog even een aantal foto'tjes van een tweetal backseat vluchten die ik wel heb kunnen doen.

De nieuwe uitdaging. De Piper PA-34-200 Seneca II. In dit geval niet een maar drie maal op de foto

Geen idee welk veld dit is. Het is in ieder geval niet ver van Oxford

WOW, groene plekjes op de grond, en wolken. Wel een iets ander gezicht dan in de states

Cambridge airport. Hier en daar wat vlieg verkeer. Voornamelijk Herculessen van een of andere luchtmacht. (inclusief de RAF)

Lijkt herkenbaar? Het Formule 1 circuit van Silverstone is helemaal niet zo ver van Oxford

Die wolken, wat een super gezicht! We vliegen hier trouwens op 9000 feet. ( +/- 2700 meter)

Het trapveldje. Niet slecht toch? Net links achter de bomen zitten de rijen met kamers.