Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Zaterdag 27 Oktober II Final Line Check : Pass!

Om gelijk met de deur in huis te vallen, de Final Line Check (FLC) aan het einde van de linetraining is gehaald!!! Dat betekent dat ik nu met 'normale' captains mag/ga vliegen ipv training captains. Je linetraining bestaat uit 30 sectoren (enkeltjes) waarbij je de routes/manier van opereren (SOP's) en de kist zelf (praktisch) onder de knie moet krijgen. Sector 28 is de eerste mogelijkheid om een FLC te doen. Zo ook in mijn geval, sectoren 28 en 29 waren mijn linechecks, even op en neer tussen London City en Frankfurt afgelopen donderdag namiddag. (25e) s'Avonds bij terugkomst in London City kreeg ik de felicitaties en handshake van de captain. Al dat resteerde nu was nog een sector naar Frankfurt voor een nachtstop en dan zat de dag erop. Het aparte was dat ik me nooit bezig heb gehouden met die FLC. Elke vlucht na iets van sector 21/22 is eigenlijk elke vlucht een FLC. De puntjes op de spreekwoordelijke 'i' zetten en onduidelijkheden wegnemen. Verder ook gewoon plezier hebben en genieten van wat je doet. En het is ook echt zo gaaf! Ongeacht welk tijdstip of welke route je doet, dit is echt mijn plek.

De laatste week van mijn linetraining bestond naast London City voornamelijk uit Zurich, Glasgow en Frankfurt met hier en daar een verdwaalde Edinburgh. Wat dus resulteerde in 3 nightstops in 5 dagen. Best veel weg van huis dus en als je wel thuiskomt dan is het vaak laat beginnen en laat thuis. s'Nachts vliegen is toch echt mijn favoriet.

Deze maand nog een dag met 4 sectoren, dan twee dagen op en neer naar Frankfurt, inclusief nightstop en dan 4 dagen vrij gevolgd door in november 3 dagen naar Madrid met twee nachtstops in downtown Madrid! Maar dat later...

Laatste nieuws is dat vanaf eind van deze maand British Airways een marketing campagne gaat starten om het vliegen vanaf London City te promoten. Deze campagne zal een jaar duren en is een van de vele maatregelen die genomen zijn om het product van British Airways, alszijnde BA Cityflyer, te verbeteren. Denk aan veel reclame en een complete overhaul van de service, zowel op de luchthaven als aan boord. Er is op de BA site nu ook vermelding van British airways op London City.

London City blijft boeien. Zeker in de spits uren. Gister avond ook alle stands vol en 4 Fokker 50's wachtend tot er wat vrij kwam. Plus nog het verkeer van en naar het Jet Centre. Heerlijk! Zal kijken of ik er een keer een mooie foto van kan maken.

Verders ben ik bezig om al m'n foto's op een centrale plek online te zetten. Je kunt ze voortaan hier vinden. De niewste komen automatisch bovenaan te staan. Klik je rechts op een 'Gallery' dan krijg je alle foto's te zien die daarin horen. Klik in dat scherm even op 'Details' onder de naam van de Gallery.

Enjoy!