Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Zaterdag 25 Februari 2006 II Sneeuw in Oxford

Na een drukke week zitten de schoolfinals er weer op. Ik had beloofd om de cijfers te posten, dus bij deze;

  • Airlaw                               91%
  • General Navigation             90%
  • Radio Navigation               100%
  • Operational Procedures       89%
  • Flightplanning                     78%
  • Performance                      100%
  • Mass & Balance*                75%
  • Gemiddeld                          89%

* Bij Mass & Balance moet ik toch even een aantekening kwijt. Dat examen was gewoon een rot streek.Kort maar krachtig. Anderhalve week van tevoren hadden we pas het vak gekregen. En met nog twee keer een wisseling van leraar. Waar je dus al twee uur van de in totaal 11 uur kwijt bent. En om dat in je laatste tijd te doen is niet ideaal. En de test die we kregen was totaal niet eerlijk. I.pv. 70% theorie en 2 a 3 rekenvragen was het nu bijna andersom. En je hebt maar een uur voor dat examen. Totaal niet te doen dus. Veel mensen, waaronder ik, moesten gewoon de laatste 3 a 4 vragen (educated) gokken zoals dat heet. En dat kan je 9 tot 12 punten kosten. En dan is 80% al bijna niet meer te halen. Zo hard gaat het dus. We hebben gelijk als klas protest aangetekend na het examen en bij de de-briefing  bleek al dat de cijfers iets aangepast worden vanwege dubieuse vragen en meervoudige juiste antwoorden. En dat moest ik dus even kwijt... ;-) Altijd lekker om ergens tegenaan te kunnen zeiken...hmmm...

Verder gaat het wel redelijk. Vandaag priveles gehad in performance tezamen met Harold, Steven en Zavier (engelsman). 4 uur lang alle theorie gedaan wat zeker de moeite waard was. Gewoon bij een leraar thuis. (omdat we met een kleine groep waren) Nog een week (iets meer dan) tot de eerste JAA examens. Heel spannend! Ben er nog niet klaar voor maar dat gaat goed komen. We hebben nog een volle week.

Gisteren de nieuwe EPST klas (APP259) verwelkomt met een biertje in de Starbucks. Alleen jammer dat de halve klas niet kwam opdagen. Zo ben je de nieuwste klas in de groundschool en zo ben je de laatste en mag je over anderhalve week hier weg! Ik weet nog precies dat wij aankwamen en we dezelfde verhalen kregen als die ik nu zelf loop te vertellen. Heel raar...! Heb wel meelijden met ze hoor, 6 volle maanden groundschool voor de boeg. Krijg zowat een hart verzakking als ik er aan denk... Maar evengoed veel succes aan AP259.