Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Zaterdag 12 Augustus II Visueel vliegen op de Seneca

Ik weet dat de laatste update alweer een poosje geleden is. Maar wees gerust, ze rijden hier nog steeds links en eieren met spek staan nog steeds op het ontbijt. Kortom, er is weinig veranderd de afgelopen week. Ik heb nu al mijn VFR (Visuele) vluchten op de Seneca erop zitten. Ik voel me ook al goed thuis in de Seneca. Qua radio werk heb ik alleen nog maar het VFR werk gedaan en dat gaat prima. Ben nu alleen benieuwd hoe het IFR (Instrumenten) gedeelte is. Ik heb wel een aantal maal achterin gezeten tijdens een IFR vlucht en dat leek me wel te doen. Het werktempo is wel hoog trouwens.

Wat echt leuk was om te doen was het asymmetrisch vliegen. In het Nederlands, op een motor vliegen. Het werktempo gaat wel flink omhoog dan. En als je dan het asymmetrisch vliegen combineert met het vliegen van circuitjes heb je je handen vol. Maar dat ging best goed, al zeg ik het zelf. Ik stond na deze vluchten afgelopen maandag (7e) op het schema voor mijn MECR. (Multi Engine Class Rating) Maar ik had nog de mogelijkheid om een laatste proef MECR te vliegen met mijn instructeur om de laatste puntjes op de i te zetten. Dus ik mijn MECR van die maandag 'cancellen' om die woensdag te vliegen. Ik heb mijn laatste MECR oefenvlucht dus die dinsdag (8e) kunnen doen en verder heb ik geen vluchten meer openstaan totaan de echte MECR test. Woensdag werd het dus niets, donderdag werd niets, vrijdag werd niets, zaterdag werd niets, zondag wordt er niet gevlogen en maandag wordt het waarschijnlijk ook niets. Ik denk dat we dinsdag (15e) pas de mogelijkheid hebben. Al met al loop je dus meer dan een week te wachten en doe je in de tussentijd niets. Denk nou niet dat je dan de gehele tijd in je bed kan blijven liggen. We (olly, kirsten en ik) staan meestal voor s'middags op het schema voor die MECR. Maar dan ben je toch s'ochtends aanwezig zodat ze weten dat je er wel bent en als er een gaatje is dat je weg kan. Kortom, lange saaie dagen die tot niets leiden. Het vervelende is dat je jezelf wel elke keer weer oplaadt om die test te doen en dan gaat het weer niet door. Verder is het dan maar een fimple of een serie kijken. Ik weet het, klinkt zwaar. En dat is het ook... ;-) Ik ben de groundschool heus niet vergeten hoor. Hihi...

Verder nog wel iets nuttigs gedaan de afgelopen week? Jawel hoor. Op een dag presteerde ze het hier om acht van de tien Seneca's te slopen. Dus dat werd niet vliegen die dag. Stonden we bij Dave (roepnaam David) om te vragen wat de plannen was zegt ie doodleuk; "jullie kunnen wel die technische test over de Seneca doen." Grapjas. Tien minuten later zaten we die test dus te doen. Totaal onverwacht maar ik had gelukkig wel 83%, wat een pass is. Dus dat is ook achter de rug. Ik had mazzel want ik had diezelfde ochtend uit verveling maar even het boekje over de Seneca lopen doorlezen. Iets wat ik al een paar maal had uitgesteld. Weer een ding minder om te doen.

Vervolgens nog met Bas en Stefan (AP246) meegeweest in de MCC sim. Dit is een full motion Boeing 737-400 simulator. Toch wel iets anders als onze T3 sim zeg maar... ;-) Wel een hele leuke ervaring. Misschien dat ik er zelf in 3 a 4 maanden op mag vliegen! Who knows.

Dit was zo ongeveer wel mijn week. Kort samengevat, veel wachten en uiteindelijk niet vliegen. Verder veel fimpjes en series gekeken. Merci daarvoor Bram! In de tussentijd nog een greep uit het OAT foto archief. Enjoy...

OAT Airport

Oxford/Kidlington aiport. In rood de baannummers en in blauw de orientatie.

Kidlington

Dit is nou kidlington. Je kijkt naar het 'noorden'. De luchthaven zit in het rode cirkeltje.

IFR

Dit zijn nou die befaamde IFR schermen. Links eentje en voor je vier schermen. Het schijfje dat open staat is je enige mogelijkheid om naar buiten te kijken. En die gaat al heel snel dicht en dan zie je buiten niets meer!

Jolly B.

De befaamde Jolly Boatman, oftwel de Jolly B. Je kan de tafeltjes aan het water al zien. Best een leuke tent en lekker dichtbij ook. Die verdienen echt schandalig veel aan de Oxford studenten.

Finals runway 01

Passing 400 feet. Runway 01/19 is clear. Prachtig vliegweer toch!

Gewoon super toch!

UK weer

Een van de verschillen met de states. Maar dan ga je toch gewoon boven de wolken vliegen...

UK weer 2

...of je gaat tussen de lagen vliegen. Laag scherend over het wolkendek tijdens de VFR oefeningen.

MCC sim AP249

De OAT MCC Boeing 737-400 full motion simulator. Hier hebben ze er twee van staan.

MCC sim-2

Bas (Pilot Monotoring) en Stefan (Pilot Flying) tijdens hun MCC sessie. Thanks voor het backseaten. Have fun...