Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Woensdag 30 Augustus II Alweer een jaar verder!

De tijd vliegt inderdaad. Precies een jaar geleden stonden we met de gehele klas op Schiphol om aan dit avontuur te beginnen. En nu, precies een jaar later, waarvan zes maanden JAA groundschool, 3 maanden vliegen in Scottsdale, CPL brevet en een MECR brevet verder zitten we in de afsluitende fase in Oxford. Wat gaat de tijd snel. Al met al wel een top tijd. Veel gedaan, veel gezien en ik vind het echt super leuk. De banenmarkt ziet er erg goed uit wat ook een geruststelling is. Mijn persoonlijke streef datum is om medio zomerseizoen 2007 (voor 28 maart dus) op de lijn te zitten bij een airline. Lijkt me redelijk, toch.

Daarnaast ging er deze ochtend een Oxford Warrior hier van de baan. Gelukkig zijn alle drie inzittende ongedeerd maar van de kist is weinig over. Het gerucht is dat ze na takeoff een engine failure hebben gehad op zo'n 100 feet boven de baan. De procedure die ze je dan leren is om de kist neer proberen te zetten op de resterende baanlengte of anders een veld uitzoeken als je te hoog zit. En blijkbaar hebben ze volgens het boekje gehandeld en zal dat misschien wel hun leven hebben gered. Over de oorzaak kunnen we natuurlijk alleen maar speculeren. Hier hebben we via via foto's van doorgemailed gekregen, maar om die nou te plaatsen lijkt me niet echt gepast. Dan verder met de leuke dingen van het vliegen.

Bij deze nog een aantal foto's van de laatste dagen.

Dit is een van de drie sims die we tot onze beschikking hebben. Dit is eigenlijk een sim van een Beech King Air 200 die hier en daar wat is aangepast. Het GPS en radiogedeelte is identiek aan onze Seneca. Het is een goede procedure trainer alleen is ie wat gevoeliger dan de echte Seneca.

Oxford airport gezien vanaf 3500 feet tijdens het vliegen van de runway 19 holdings.

Voor de thuisblijvers. Dit zal een beter beeld schetsen van onze accomodatie. Links is de Langfordhall East Wing en bovenin de Langfordhall West Wing waar de Algerijnen voornamelijk huizen. De rode pijl wijst naar mijn stekkie op de 2e verdieping. Linksboven is ons voetbalveldje. Heb nu nog steeds spierpijn van die twee wedstrijden (in twee dagen!) tegen wat engelsen. Heerlijk om weer even te voetballen!

De NDB/DME approach voor runway 09. Dit brengt je langs Blenheim Palace op 800 feet met 100 knopen, flaps 25 en gear down. Een van mijn favoriete approaches. Dit is onderdeel van een zogenaamde circkling approach. Je doet dan een approach procedure voor baan 09 om over de luchthaven te vliegen en te landen op baan 19 of 01.

Mr. Flavia Briatore's prive jet. (teambaas Renault Formule 1) Niet slecht toch? 10 minuten later kwam ie opdagen in zijn Renault Velsatis. Next stop: Parijs, dan door naar Treviso (Venetie) en daarna naar Olbia, ook in Italie.

Wel een toepasselijk logo op de staart. Een F1 wagen in de kleuren van Renault (dhhh...) maar met daaronder (zie inzet) een notitie van Fernando Alonso's F1 2005 wereldkampioenschap en daarnaast die van de constructeurs titel 2005 van Renault. Zouden er dit jaar nog twee bij komen?

Niet slecht toch, een Gulfstream G550 als prive jet. Behoort toe tot de bekende JCB (grondverzet) familie. Na het liefdesschandaal in de familie behoort ie nu toe aan de secretaresse van Mr.JCB. Hij heeft alles na zijn overlijden nagelaten aan zijn secretaresse, i.p.v. zijn vrouw! Inclusief vele miljoenen, een kast van een huis, deze prive jet, een prive helikopter en een leuk wagenpark. Leuke registatie ook, G-JCBC. Deze kist is net een jaar oud.