Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Woensdag 11 Juli II Jumpseats en Edinburgh

Een kleine update van 'what's going on'. Ik sta nu vijf van de zeven dagen standby voor de linetraining. Deze zal waarschijnlijk pas starten rond de 3e week van September! Yep, september. Het positieve nieuws is dat het September van dit jaar is... ;-) Gelukkig kan ik wel zo vaak als ik wil mee op de jumpseat. Ik ben nu iets van drie maal op-en neer geweest naar London City. En dat veld is echt gaaf! Niet alleen het parkeren maar zeker ook de landingen. Laatst terug van LCY de lucht vol met thunderstorms. Vervolgens in Edinburgh de passagiers 'gelost' maar helaas net onze ATC slot gemist. Vervolgens werden we achterin de rij gezet voor een nieuw slot. De easyjet airbus naast ons hoorde dit ook en zwaaide even vriendelijk naar ons. Dat nieuwe slot betekende bijna twee uur wachten met de passagiers aan boord. Balen dus. Totdat de easyjet airbus om zijn klaring vroeg en bijna twee en half uur aan zijn broek kreeg. Wij dus even vriendelijk terug zwaaien naar onze oranje vrienden naast ons. Allemaal vriendelijk hoor, want de vertragingen waren te verwachten vanwege die thunderstorms rond London. Iedereen kreeg zware vertragingen aan zijn broek. Het resulteerde in prachtige zware thunderstorms en veel turbulentie. Onderweg gelijk een paar typische plaatjes kunnen kieken van wat thunderstorms.

Verder ook nog een birdstrike gehad tijdens het uitklimmen van London City. We zaten op iets van 5000feet (+/-1600meter) en waren druk bezig om rond de zware thunderstorms te navigeren. We hadden op dat punt al geaccelereerd naar 240 knopen. De captain, in dit geval de Pilot not Flying, zag de vogel wel aankomen en onder de neus duiken. Gevolgd door een doffe 'thumb' die wel door ons drie gehoord werd. Na uitvoerig alle instrumenten bestudeerd te hebben werd er besloten om door te gaan naar Edinburgh. Alle indicaties waren verder normaal. Tijdens het kruisen hebben we gevraagd of er bij aankomst engineers konden komen om een blik op onze kist te werpen. Het enige wat er nog van die vogel over was was een lang spoor met bloed en een klein deukje in de romp. Verder restte alleen nog het officiele papierwerk wat bij een birdstrike hoort en het schoonmaken van de neus.

Naast het vliegen niet heel veel nieuws. Nog steeds druk met het verkennen van Edinburgh stad. Laatst naar Mary King's close geweest. Close is een ander woord voor erg smal steegje. Je krijgt een rondleiding door het oude Edinburgh wat zich onder het huidige Edinburgh bevind. Alles is origioneel en het is echt de moeite waard. Waar vroeger de oude stad was hebben ze alles op een niveau glad gemaakt en er gewoon overheen gebouwd. En dat is het huidige Edinburgh wat je vandaag de dag ziet. Maar daaronder is nog veel te vinden van het oude Edinburgh. Je loopt door smalle donkere gangen, kamers die 300 jaar oud zijn en alles is origineel. Een tip dus.

Verder nog wat foto's van Edinburgh en de jumpseats.

Foto's : --> s Jumpseat en Edinburgh City