Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Vrijdag 31 maart II First Flight!!!

Vandaag onze eerste vlucht gehad! Echt super gaaf. Dit is toch iets waar je 6 maanden keihard voor gewerkt heb en nu sta je in alle vroegte in de rij voor takeoff. Alleen ging de wekker wel erg vroeg. (je moet toch iets te klagen hebben... ;-) ) Om 0410uur ging de wekker om de bus te pakken van 0510uur naar de luchthaven. Gelukkig de avond daarvoor al om 2030uur naar bed om niet helemaal brak uit je bed te komen. Wat gelukkig lukte. Toch raar om in alle vroegte buiten op de bus te staan wachten in vol ornaat om te gaan vliegen. Ik heb dat bij DutchBird wel gedaan maar niet om zelf te vliegen. En nu mag je zelf aan de controls zitten. Na eerst de papierwinkel (hoort erbij in de luchtvaart) doorgeworsteld te hebben naar de kist gegaan voor de pre-flight inspectie ervan. (walkaround)

Dan sta je dus op de ramp (platform) met al die kisten naast elkaar, met klasgenote erin, die hun kist pre-flighten. Echt heel leuk! Harold was op het eerste stuk PF (Pilot Flying) en ik op het tweede stuk. De 'missie' (vlucht) voor vandaag was AP1. Echte groentjes zijn we dus... Het plan was om naar Falcon Field te vliegen en daar te wisselen om weer terug te komen naar Scottsdale. En dan sta je dus in de rij voor takeoff met al die kisten om je heen. Achter ons gelijk een Challenger 601! (grote zakenjet!) Best leuk om dan ook nog te moeten wachten op binnenkomende kisten in het circuit. Inclusief een ERJ-135 achtige kist. (ook een grote pax. kist) Na 75min te laat te zijn vertrokken naar de Noord-West Practise Area vertrokken. Er zitten rond Phoenix 4 van deze practise area's waar iedereen zijn dingen kan doen zonder echt mensen te storen. Twee ervan ten noorden en twee ten zuiden van de stad Phoenix. In die practise area's is het zaak om goed op ander verkeer te letten omdat je niet door de verkeersleiding van andere kisten gescheiden wordt! Het zijn dus jouw ogen en oren die het veilig moeten houden. Je maakt wel je positie duidelijk over de radio, zoals iedereen in dat gebied, maar je moet gewoon goed opletten. In dat gebied hebben we wat oefeningen gedaan met Harold aan de controls (gaaf he buur!) om toen koers te zetten voor een full stop landing op Falcon Field. (Oost Phoenix) Daar hebben Harold en ik gewisseld en na mijn pre-flight inspection zijn we weer vertrokken richting hetzelfde gebied. We waren nr. 5 of 6 voor takeoff dus de drukte van Schottsdale omzeilen ging ietwat in rook op. Uiteindelijk scheelde dit wel tijd maar iets minder dan gehoopt. Daarna heb ik zo'n beetje dezelfde manouvres gedaan en raak je beiden al wat bekender met het gebied. En gelukkig ook wat position calls (positie doorgeven zodat ander vekeer weer waar je zit) gedaan. Best geinig om te doen. Nadat mijn tijd erop zat zijn we terug gegaan naar Scottsdale om met redelijk veel wind te landen op baan 21. Een jet was voor ons geland, drie wachtende jets en een achter ons waardoor wij van de toren de snelheid hoog moesten houden tijdens de nadering. (approach) Best gaaf! Ben je net van de baan af schiet er een jet langs (foto 3) die je zonet nog op de hielen zat. Eenmaal terug bij dispatch de rest van de papierwinkel afgerond en koers gezet richting huis. Toch inspannender en meer vermoeiend dan je van zo'n dag verwacht. Maar zeker erg leuk! Kijk al uit naar de volgende les. Eindelijk staan er uren in mijn logboek...

First Flight

Short final voor rnw21 met redelijk wat wind en high speed vanwege een jet achter ons. Voor ons ook twee wachtende jets links en een rechts van de baan die net niet meer zichtbaar was.

First Flight

Nadering voor baan (rnw) 21 op Scottsdale

First Flight

Ehhhh...waarom moesten we ook alweer opschieten? Deze zat er dus best dicht achter. Met dank aan Harold voor de foto's!