Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Vrijdag 27 April II Performance examen is ook binnen

Het groundschool gedeelte qua testen zit er nu echt op. Vanochtend het part 2 gedeelte afgesloten met een gecombineerde performance en loading examen met een gemiddelde van 98%. Mag niet klagen dus! Dit gedeelte is allemaal wat minder strikt en zwaar dan part 1. Kan eigenlijk ook niet anders als je maar een echte dag les hebt gehad. Maar je moet het evengoed wel halen. Na deze test kregen we onverwacht nog een safety and emergency procedures (SEP) 'test'. Een test mag je het eigenlijk niet noemen, je moet de juiste antwoorden op de vragen geven en hoe je eraan komt maakt niemand uit. Alles was open boek en heel informeel. Ook best komisch omdat je bij ieder fout antwoord de gehele sessie opnieuw moest doen. De instructeurs hielpen soms mee met het beantwoorden en die vinden het natuurlijk erg grappig om vraag 18 van 20 net even per ongeluk/express fout te geven, wat voor veel komische momenten zorgde. De middag was gelukkig vrij wat betekent dat ik met dit mooie weer mooi even wat plaatjes kan schieten op Manchester airport.

Wat valt er verder nog te melden. Er is eigenlijk wel groot nieuws in het feit dat BACF (afkorting BA Cityflyer) binnenkort een aantal AVRO RJ85's gaan leasen. Tegelijkertijd wordt er een AVRO RJ100 uit dienst genomen. Het goede nieuws hieraan is dat, aangezien de lease contracten van de RJ100's binnen 2 a 3 jaar bijna allemaal aflopen, ze me deze aankoop duidelijk aangeven dat de AVRO vloot nog wel even blijft bestaan. Want het zou toch best balen zijn om over 2 jaar weer te moeten overstappen naar een andere kist. Moet er niet aan denken om nog een keer die groundschool te doen... ;-) De AVRO RJ85's komen bij Blue1 vandaan en worden gebruikt om meer payload (betalende lading) te kunnen vervoeren op de langere runs vanuit London City, zeker in de zomer. De AVRO RJ100 is soms redelijk 'restricted' als het om laadvermogen gaat uit London City. De toestellen zijn identiek behalve dat de RJ85 met 98 stoelen net een maatje kleiner is. Hier krijgen wij ongeveer een twee daagse 'conversie' cursus over zodat wij dit type ook aan onze license mogen toevoegen. En ze zijn tevens een aantal jaren jonger dan de huidige RJ100's! Verder zijn er wat geruchten over nieuwe routes maar vooralsnog blijven dat geruchten. In iedergeval weten we dat de zomercharters zijn naar Palma de Mallorca, Alghero en Malaga. Niet verkeerd dus!

Mijn programma is volgende week twee dagen CRM, een dag gevaarlijke stoffen en als laatste een dag fire en wet drills. Daarna ben ik vrij tot 12 juni wanneer ik twee weken de sim in ga in Istanbul. Ik kom terug op de 26e en 'moet' voor eind juni mijn base training gedaan hebben vanwege verschillende redenen. Zal dus even flink aanpoten worden in Juni! Gelukkig heb ik volop de gelegenheid om volop jumpseats en aircraft visits te doen in/vanuit Edinburgh. Daarna begint het linetrainen. Al met al gaat het dus redelijk rap in het begin. Het echt zware gedeelte van de groundschool zit er nu wel op. Ik heb inmiddels het gevoel dat ik hier al maanden zit. Gelukkig komt Marije zo over uit NL om hier in dit zonovergoten Manchester even een lang weekend hier samen te zijn. Het weekend is vrij dus ik kijk er echt naar uit. Daarna nog een aantal dagen wat doen en dan naar huis in EDI...