Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Vrijdag 23 Maart II Zojuist aangenomen bij British Airways Cityflyer!!!!!!!!!!!!!!

Ik heb een baan!!! Zojuist, een dag na de Graduation bij EPST, kreeg ik het verlossende telefoontje vanuit de UK dat ik op 10 April officeel start als First Officer bij British Airways (BA) Cityflyer op de AVRO RJ100!!! Mijn thuisbasis zal Edinburgh in Schotland worden. Vanuit Edinburgh wordt de werkdag gestart met een vlucht naar London City om vanuit daar het BA netwerk te bedienen. Iedere dag pendelen met je 'eigen' vliegtuig dus! Alleen London City is al gaaf om op te vliegen. Momenteel dus genoeg werk aan de winkel voor Marije en mij. Even wat foto'tjes van mijn toekomstige kist:

BA Cityflyer Avro RJ100

BA Cityflyer Avro RJ100

BA Cityflyer Avro RJ100

BA Cityflyer is een afsplitsing van het voormalige BA Connect dat afgelopen 5 maart is verkocht aan FlyBe, een low cost maatschappij in de UK. De AVRO RJ100 was een van de drie types die BA Connect had en de andere twee zijn naar FlyBe gegaan. Die AVRO RJ100 operatie is toen verder gegaan onder de naam British Airways (BA) Cityflyer om de BA klanten te dienen op London City. Het is een volle dochter van British Airways zelf. Mijn typerating en huisvestings kosten worden volledig vergoed door BA Cityflyer wat natuurlijk geweldig is.

Op drie man na, en Marije natuurlijk, was niemand op de hoogte van mijn interview en sim check details bij BA Cityflyer. Zelfs mijn ouders hadden geen idee, totdat ik het wel moest zeggen vanwege de EPST Graduation van APP249 en APP252 gister middag. En de volgende ochtend kwam het verlossende telefoontje dat ik was aangenomen! In het geniep begonnen de voorbereidingen halverwege de voorjaarsvakantie toen ik door Oxford werd 'voorgesteld' aan BA CItyflyer. Maar dan is het altijd nog wachten totdat zij jouw ook daadwerkelijk uitnodigen. En dat gebeurde dus. Of ik over zes dagen mijn interview en groepsopdracht wilde doen in Manchester. Maar natuurlijk! Na een aantal enorm drukke en stressvolle voorbereidings dagen kon ik voor twee dagen naar Manchester. Daar in een hele relaxte en vriendelijk sfeer het interview en de groepsopdracht gedaan. Gelijk daarna had ik al een positief gevoel over het geheel omdat het interview echt heel erg lekker ging. Er zat hier qua voorbereiding ook enorm veel werk in dus dat betaalde zich blijkbaar terug. Een week na het interview kreeg ik het telefoontje dat ik succesvol was en door mocht voor een sim check op een officiele Boeing 737-400 simulator van British Airways bij hun trainings centrum op London Heathrow. Het gevoel om zo'n echte sim te vliegen is zo gaaf. Die sim's draaien voor ongeveer 1500 tot 2000 pond per uur en daar mag jij dan je kunstje een uur lang op laten zien. Hier ook weer een hele relaxte en plezierige sfeer ondanks de vroege start. (0600 uur) Even een foto'tje van de sim:

BA 737-400 simulator

Ja, wat nu? Volgende week mag ik mijn uniform passen en ophalen bij BA in London en dan begint op 10 April de typerating/contract! De eerste 3 á 4 weken zal groundschool zijn in Manchester en daarna 10 tot 14 dagen in de sim op Brussel of Istanbul. Daarna gelijk de lijn op vanuit Edinbrugh. Net op tijd voor de zomer dus!

Ik weet het nu pas een aantal uur maar ik kan het nog steeds niet goed bevatten. (dit bericht is vanwege omstandigheden bewust een aantal dagen later geplaatst) Al met al heb je maar vier weken thuisgelopen met je license op zak en toen begon het gehele circus. Daarmee mag je echt van geluk spreken. Nu moet er veel geregeld worden om klaar te zijn voor de start op 10 april. In de tussentijd loop ik denk ik met een grijns op mijn gezicht van hier tot Tokyo...

Bij deze wil ik gelijk van de gelegenheid gebruik maken om wat mensen te bedanken. Als eerste natuurlijk mijn meissie Marije voor haar steun de afgelopen weken/jaren! Het is enorm intensief geweest en ik ben haar enorm dankbaar voor haar onbegrenste inzet en begrip. Het is de afgelopen periode een tijd geweest van veel 'leugenstjes voor bestwil' om het hele proces aan niemand te verklappen wat zeker niet gemakkelijk was. Excuus dus aan al diegene die zo om de tuin zijn geleidt. Marije, ik ben enorm trots op je!!! Ik weet dat de gehele opleiding, en ook wat er nu te gebeuren staat, grote gevolgen voor jouw persoonlijk heeft en gaat hebben. Mocht iemand connecties hebben in het basis onderwijs in de regio Edinburgh dan horen wij dat graag! Tijd voor een nieuwe uitdaging samen...

Ook voor mijn ouders en schoonouders valt er een last van de schouders. Zonder jullie steun was het gehele verhaal ook erg moeilijk geworden. Ook jullie kunnen deze periode afsluiten en trots terug kijken. Ik mag eindelijk doen waar ik al zoveel jaren mee bezig ben! Merci namens mij en Marije!

Ook heel veel succes aan de rest van de EPST'ers. Met name de jongens (en dame) van AP252. Het leukste zou zijn om, zoals we nu al eigenlijk doen, contact te houden. Maar dat komt wel goed denk ik...

Last but not least ook mijn dank aan het voltallige team van EPST voor hun support de afgelopen tijd! Nu kan ik echt zeggen dat ik een ex-EPST'er ben! Ik waardeer jullie inzet en bereidwilligheid erg en zal dat ook niet vergeten! De LVNL instructie en de iFly dagen waren erg leuk om te mogen doen. Morgen tijd voor gebak en bloemen dus!!!

Ik zal de site zeker bijhouden en de verdere ontwikkelingen worden gewoon hier beschreven. Het was de laatste tijd erg stil omdat ik niet wou dat het gehele BA CItyflyer proces bekend werd. Ik heb begrepen dat het internet in Manchester niet erg goed is maar ik zal mijn best doen om de site bij te houden. Ik ga nu even lekker met Marije genieten van wat tijd samen....!!! Eindelijk begint ons echte leventje samen!

 

P.S. Frans @ Oxford gaat voortaan verder als Frans @ BA Cityflyer. Ik ga niet alle oude verwijzingen veranderen naar deze naam. De toekomstige verwijzingen krijgen wel de nieuwe aanduidingen.