Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Vrijdag 23 November II AJFC deel 1

Afgelopen vrijdag was het alweer tijd om koers te zetten richting Maarssen voor de AJFC cursus van EPST. (Airline Jet Foundation Course) Deze cursus duurt 10 dagen en is eigenlijk je eerste stap richting het echte werk, namelijk grote (snelle) jets en multi crew operations. Tot nu toe was alles single pilot maar dat is over zodra je je IR haalt. Omdat Maarssen niet echt in de buurt ligt kon ik mijn intrek nemen in het zogenaamde 'EPST huis'. EPST heeft de ene helft van een twee- onder een kap woning gekocht in Oog in al. De andere helft komt ergens volgend jaar beschikbaar voor EPST. Het is nog geen 10 minuten rijden naar EPST wat vooral s'ochends heerlijk is! Het huis ligt in een nieuwbouw wijk en heeft alles wat je wilt. Complete keuken, vier slaapkamers, ruime zolder en je eigen carpark. Weet wel dat je geen internet hebt! Naast het 'EPST huis' is er ook een 'EPST auto'. Je moet alleen even regelen wie er chauffeur is die dag. That's it. Tot nu toe zat ik in m'n uppie in dat huis, op wat dagen na dat Marije er gelukkig ook was. Aankomende zondag is dat helaas over want dan ben ik de master bedroom kwijt aan een viertal russen die voor de AJFC komen. Ze schijnen geen engels te spreken dus ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen. Ik zal maar niets zeggen over een zak garnalen die de vorige groep ergens had laten liggen... ;-)

Dan de AJFC zelf. Deze begint met de groundschool die goed te doen is maar vooral interessant wordt gemaakt door de instructeur. Alle instructeurs zijn echt mensen met ervaring waardoor je veel praktijk voorbeelden krijgt in combinatie met een erg prettige manier van les geven. Aan het einde doe je in de ochtend een tweetal examens. Als dat erop zit kan je met je vaste vliegpartner gaan oefenen in de cardbord bomber. Niets minder dan een mock-up van een 737NG cockpit waarin je met z'n tweeen je SOP's (Standard Operating Procedures) procedures, scanflows en checklisten kan oefenen.

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover. De eerste sessie in de 737NG! Makkelijk samen te vatten in een woord, gaaf!!! Als je van tevoren veel werk steekt in je checklisten en procedures (SOP's) dan maak je het jezelf zoveel makkelijker. Het geinige is dat je merkt dat je ongeveer 60% van vermogen kwijt raakt zodra je in die cockpit stapt. En waarom? De hele omgeving, al die lampjes, geluiden en visuals zorgen voor een overweldigend plaatje. Dus eigenlijk moet je ervoor zorgen dat je al die checklisten en SOP's zo goed kent dat je met de resterende 40% dit kan opvangen. Wij waren die dag de eerste 'slachtoffers' met een drie uur durende sessie, daarna lunch en toen mochten Yoghi en Stevie het kunstje doen. De sessie zelf liep erg lekker en de samenwerking pakte echt goed uit. Volgens mij stonden we met een half uurtje al op de baan, klaar voor vertrek. Je begint dan in een compleet donkere cockpit en je krijgt interactie met de groundcrew, cabin crew en ATC. Je doet elk een sessie van 90 minuten in de linker stoel als Pilot Non Flying ( PNF) en dan 90 minuten in de rechter stoel als Pilot FLying (PF). Je zag echt al gelijk dat je als PNF flink aan de bak moet. Omdat je collega vliegt moet jij al het andere werk doen, wel veelal op zijn commando. We deden wat take off's, ILS'en en een go-around. En de volgende dag weer hetzelfde met wat meer restricties en flink wat meer druk op de ketel. Het zijn lange en zware dagen maar het is zo enorm gaaf. Het leuke is dat je op een gegeven moment totaal niet meer doorhebt dat er vier man achter je zit mee te kijken. En het visuele gedeelte buiten is echt mooi. Helaas begonnen ze nu al met het geven van slecht weer waardoor je geen pukkel meer zag zodra je omhoog ging totdat je boven de wolken kwam.

Nu een dag vrij om even alles te laten bezinken en dan gaan we er weer fris en opgeladen tegen aan. Aankomende maandag en dinsdag zijn de examen vluchten. Daarna is het wachten tot 7 december als we kunnen beginnen met de MCC in Oxford. Dan nog 9 dagen en dan zit de opleiding erop. Dus in totaal nog 13 dagen te gaan. Maar eerst even verder met de AJFC...