Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Maandag 18 Juni II Sim in Istanbul - Part 1

Het is een flinke poos geleden sinds de laatste update dus het werd wel weer eens tijd voor wat nieuws. Op dit moment zit ik in de prachtige stad Istanbul in het zon overgoten Turkye samen met Marije. Ik ben nu halverwege de sim sessies en aangezien ik de komende twee dagen vrij heb is er wat tijd over om de site even wat bij te werken. Edinburgh is nu redelijk verkend en eigen geworden. Het blijft elke keer een prachtige stad om te zien. En ik moet zeggen dat het weer ons ook niet in de steek heeft gelaten. Het is al een paar keer voorgekomen dat je s'avonds nog lekker buiten op je balkon kon genieten van de zonsondergang. Volgens mij redelijk ongewoon voor Schotse begrippen. In de tussentijd heb ik nog wat belangrijke zaken bij BA kunnen regelen voordat ik vertrok naar Istanbul wat tijd scheelt als ik weer terugkeer voor de linetraining.

Afgelopen dinsdag was het zover, tijd om naar de sim te vertrekken. Marije kwam de volgende dag over om hier ook een weekje te genieten van de zon. Een van de voordelen dat je werkt voor BA is het reizen alszijnde crew. Vanaf London naar Istanbul heerlijk in Business Class (Club Europe bij BA) gevlogen samen met mijn simpartner en onze sim instructeur voor de eerste twee dagen. Mijn simpartner is een ex-militair en was captain op de Embraer ERJ-145 met 6000+ uur op die kist bij BA Connect. Hij schuift dus van captain 145 naar captain 146. Na wat vertraging vanuit London kwamen we rond 0130 aan in het hotel waar we in de Executive Rooms zitten. Met als resultaat een prachtig uitzicht vanaf de 19e verdieping over de Sea of Marmara en de marina tegenover het hotel met als achtergrond het Aziatische deel van Istanbul. Diezelfde dag stond de eerste sim op het programma. Omdat ik als lowtimer binnen kom (weinig vlieguren als starter) is er een extra sessie, de zogenaamde MPA (Multi Pilot Aircraft), ingelast. In totaal zijn er twaalf sessies van elk vier uur exclusief brief-en debriefing. Al met al best intensieve dagen. Het wordt langzaam opgebouwd en de instructeurs zijn echt top. Tot nu toe hebben we al een aardige lijst met failures behandeld. Dingen zoals engine fires and failures blijven nu elke sessie terugkomen. Daarnaast dingen zoals hydraulic, electrical failures, emergency descents maar ook het handmatig vliegen van takeoff's en landings in verschillende configuraties. De kist zelf is heel stabiel waardoor er echt veel mis moet gaan wil hij moeilijk te controleren zijn.

We maken trouwens hier gebruik van de simulator van Turkish Airlines. Zij vlogen tot niet zo lang geleden ook met AVRO's maar die zijn recentelijk weg gedaan. Omdat het type best lang in de vloot heeft gezeten had de onderhouds manager besloten om een kameel te offeren als traditie na de laatste vlucht. En hij heeft woord gehouden. Na de laatste vlucht is er in de hangar een kameel geofferd. Alleen viel dit bij het publiek niet in goede aarde en hij heeft het moeten bekopen met zijn ontslag.

De instructeur heeft afgelopen zaterdagavond ons meegenomen naar een prachtig restaurant, genaamd '5.kat', met een overweldigend uitzicht over de Bosporus met aan de andere kant het Aziatische deel van Istanbul. Dit alles tijdens zonsondergang met hier en daar een vuurwerkshow. Ergens in achteraf Istanbul, vlakbij Taksim square, stap je een oud pand binnen wat totaal niet lijkt op een restaurant maar via wat achterdeurtjes en een rare lift kom je op een prachtig dakterras met een werkelijk voortreffelijk uitzicht. Iets wat we niet snel zullen vergeten. Ik zal in het volgende report kijken of ik er wat foto's van kan bijvoegen. En het eten was trouwens ook voortrefelijk. De volgende dag nam de instructeur Marije en mij mee naar Pierre Leoti. Dat is een plek waar je een mooi uitzicht hebt over de Golden Horn en Istanbul stad met zijn 18 miljoen inwoners. Er zijn daar allemaal restaurantjes halverwege de berg waar je komt via een kabelbaan. Oh ja, er moest die middag ook nog gesimd worden...zou toch bijna op vakantie gaan lijken.

De dag erna zijn Marije en ik na mijn middag sim sessie met de taxi naar de Blue Mosque en de Saint Sophia moskee geweest. Een van de bezienswaardigheden van Istanbul. De Blue Mosque was de enige moskee van de Sultan met 6 minaretten en is zeg maar redelijk blauw van binnen. De architect in die tijd had de sultan verkeerd begrepen en meende 6 te horen en was dus in de veronderstelling dat de sultan een moskee met 6 minaretten wilde ipv bedekt met goud wat de sultan bedoelde. Het woord goud in het turks is namelijk vrijwel gelijk aan 6.

Het simmen gaat verder top, nu nog 4 sessies, en dan het examen. De sim daarna is echt onze laatste sessie en bestaat uit London City training en verder wat autoland procedures en een paar uur later al naar huis.

Klik op de link hieronder om de foto flash pagina te openen. Als ik weer terug ben in Schotland volgt er natuurlijk een Part-2.

Foto's : --> s Welcome to Istanbul, Turkey Part 1