Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Maandag 15 Januari II De opleiding is afgerond!!!!!

Tja, what to say? Gelijk maar even een (nu al) historisch feitje als opening. Afgelopen vrijdag, de 12e Januari 2007, is mijn opleiding tot verkeersvlieger compleet afgerond!!!!!! Wat een onwerkelijk maar oh zo heerlijk feit. Ik besef het nog niet helemaal maar dat komt eerdaags wel denk ik. Mijn droom is uitgekomen! Dit had ik anderhalf jaar geleden ook niet durven dromen. Zeker trots ben ik op mijn resultaten maar ook op mijn meissie die zeker mijn steun en toeverlaat is/was en het natuurlijk ook zwaar heeft gehad al deze maanden. Top meissie, ik ben trots op je. De afronding hebben we samen stieken al in Mexico gevierd maar nu dat alles oficieel gedaan is moeten we nog maar eens kijken of we iets leuks kunnen regelen.

Het logboek is inmiddels afgetekend en het APTL (A) brevet is op aanvraag bij de CAA in de UK! Over een week of vier moet het officiele brevet binnen zijn. Ik heb de aanvraag ingedient om ook mijn single engine rating op mijn brevet te laten bijschrijven (kassa...) zodat ik ook een kistje kan huren om lekker een stukje te vliegen. Dus als je interesse heb, stuur me een mailtje en we kijken wat we kunnen regelen. Al met al heb ik er 16 1/2 maand over gedaan, inclusief een maand vrijaf. Ik zal niet ontkennen dat het af en toe best pittig is geweest maar als ik terugkijk kan ik niets anders dan smilen! Het echte hoogtepunt voor mij persoonlijk was de tijd in Amerika. Dicht gevolgd door het behalen van een First Time Pass in de IR. (Instrument Rating)

Na alle feestelijkheden even een klein verslagje van de MCC. De MCC van afgelopen week was zeker leuk te noemen. Ook de instructeur (Laurie Filton) was top. Stevie en ik kregen ook veel vrijheid buiten het standaard programma om om zelf met dingen te komen of een beetje te experimenteren. En die zuidwester storm van afgelopen week gaf een leuk ideetje. Wij dus op onze examen vlucht gevraagd om lekker prut weer met veel wind. (35 knopen) We deden een retourtje Heathrow - Glasgow als examen vlucht. Ik was eerst Pilot Flying (PF) en Stevie Pilot Not Flying. (PNF) Gelijk na takeoff , net na V1 een generator failure en niet veel later in de cruise een engine failure op 34000feet! Uitwijken dus! Brandje geblust, als een baksteen met het gas open naar beneden en koers gezet naar East Midlands. (EMA) Omdat wij op voorhand zo ambitieus onze mond open trokken dat we wat prut weer wilden, betekende nu dat we de ILS single engine moesten vliegen! Het resultaat mocht er uiteindelijk wel wezen maar ik denk toch dat er in het echt wel wat kotszakjes zouden worden gevuld. Na een aantal landingen op EMA hebben we de rollen omgedraaid en zijn we vertrokken van Glasgow richting Heathrow. Gelijk na vertrek een linker fuel pump (een van de twee) failure wat op zich niet zoveel voorstelt. Maar je kan er natuurlijk vergif op innemen dat het daar niet bij blijft. En dat klopte ook. Niet veel later gaf de rechter motor niet thuis. Weer hetzelfde verhaal dus, single engine een arrival (STAR) en ILS vliegen. Ook hier het weer flink prut weer met wolken tot op onze minima. Echt heel gaaf om te doen! Na een goede 4 uur stonden we veilig op de grond in Heathrow en zat de opleiding erop!

Wat trouwens ook heel gaaf was was de simulatie van een emergency descent na het wegvallen van de cabine druk. Ditmaal mochten we hem uitvoeren met de zuurstof maskers op! (zie foto's) Dan zit je als 'Darth Vader' te ademen in zo'n masker. Best geinig...

Zaterdag de spullen ingepakt en de deur voor de laatste maal achter me dicht getrokken. Op de KLM vlucht wederom in de cockpit gezeten richting Amsterdam. Erg gaaf weer. Nu druk aan het solliciteren en wie weet wanneer er een visje bijt. ;-) In de tussentijd zal het wel iets rustiger zijn qua berichtjes op de site. Maar ik zal jullie op de hoogte houden, so stay tuned!

Hieronder nog wat foto's van de MCC. Mede dank aan Stijn (AP265) voor de foto's tijdens een van onze vluchten.

 

De twee Oxford Airlines Boeing 737-400 simulatoren

Het nieuwe MCC complex. Fancy he! Via de tv kan je zien en horen wat er in de sim gebeurt. Door het glas kan je de sim zelf zien.

Aan plannings ruimte en materiaal geen gebrek. Ze gebruiken hier ook een programma (FlightAware) waarmee ze je sim sessie kunnen opnemen en digitaal, als een soort Flight Simulator , terug kunnen laten zien. Inclusief een groot aantal instrumenten die dan meelopen. Ziet er heel gelikt uit maar het werkt vooral erg prettig.

Ja ja, alles op het handje. Eigenlijk moet je gebruik maken van de automatische piloot maar op het handje is oh zo leuk...

Zie je de vergelijking met Darth Vader...;-) (jammer van die gouden strepen)

Stevie en ik nog dapper allemaal checklisten er doorheen jagen maar je verstaat elkaar nauwelijks met dat apparaat op je gezicht. Wel gaaf dat het werkt en dat je het mag gebruiken. Na gebruik wel even schoonmaken...

 

Full reverse trekken na de landing.

Stevie in command. "Electrical Hydraulic Pumps...........off"

Finished!!!

Zo, El Capitan is finito! Hopelijk krijg ik er binnenkort betaald voor om in de rechter stoel te zitten. Toch leuk om van je hobby je werk te kunnen maken! Mij hoor je althans niet klagen. Klik op de foto voor een grote versie. (1024)

De echte cockpit de volgende dag naar Amsterdam als KL1024. Niet zo gek veel verschil toch?

Als afsluiting kreeg ik nog een prachtig cadeau van Marije. Een zilveren lijst met daarin een paar vliegende hoogtepunten. Ik vond deze wel een foto'tje waard, dus bij deze: (hier zonder lijst)

P.S. de grote foto is genomen tijdens/na de eerste solo!