Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Donderdag 17 Augustus II Multi Engine Class Rated! (MECR)

Weer een 'tick in the box'. Gisteren heb ik rond 1800z (1900 uk locaal) dan eindelijk, na 8 dagen van wachten, mijn MECR kunnen vliegen. En met succes!

MECR gehaald!

Het was zeker niet mijn beste vlucht maar ik wist zelf al wat ik 'fout' gedaan had. Dat vond hij kennelijk belangrijker dan de 'fout' zelf. Ik moet wel zeggen dat ik nog nooit zulke mooie landingen heb gemaakt. Tijdens de laatste landing, die a-symmetrisch was, vroeg hij of ik het circuit laag en kort kon houden omdat er een enorme onweersbui net voor de baan hing. En in de rest van de lucht was eigenlijk geen wolkje te bekennen. Of ik net voor de bui even wilde indraaien. Het nadeel van die bui was niet de regen maar de allemachtige tailwind die ik er gratis bij kreeg. Zodra je finals draaide voelde je de kist onder je kont vandaan trekken. Zelfs met het gas compleet dicht en flaps 40 was de snelheid er niet uit te krijgen. En de examinator de gehele tijd maar smilen. Een aantal minuten later sta je die kist op het apron in je uppie af te sluiten in de stromende regen. Da's dan weer jammer. Ook Ollie en Kirsten hebben de MECR erop zitten, en gelukkig ook met succes. Dus bij deze gefeliciteerd! Onze instructeur wilde de MECR zo snel mogelijk uit de weg hebben zodat je je volledig kan concentreren op je IFR vliegen. Het blijkt toch dat veel mensen moeite krijgen om na een poos, soms meer dan 6 weken, weer VFR te vliegen. De ogen blijven dan in de cockpit terwijl het een visuele vlucht is. En om na zoveel tijd weer al je MECR oefeningen te gaan doen heeft denk ik ook geen zin. Dus ik ben blij dat Dave deze call heeft gemaakt. Het leek wat vroeg in het begin maar achteraf kan het makkelijk. Nu hoeven we ons alleen nog maar te concentreren op het IFR gedeelte.

De MECR bestond bij mij uit het vliegen naar de North West practise area voor twee steep turns, een 'clean stall' en een 'base-finals' stall. Daarna weer terug naar Oxford voor een normale touch 'n go, een flapless landing waarbij je na de takeoff een engine failure krijgt. Dan draai je het circuit dus single engine, gevolgd door een single engine go-around en een single engine landing. En na 45 minuten airtime sta je weer op de grond.

Het was wel weer even wennen om na 8 dagen weer in die kist te zitten. Dit kwam trouwens doordat de afgelopen week alle vliegende algerijnen hier hun IR moesten doen. En dat wordt gedaan door 'in-house' Oxford examinatoren. En dat zijn dezelfde mensen die ook je MECR moeten afnemen. Met andere woorden, ze waren allemaal bezet. Maar je moet wel elke dag weer paraat staan voor het geval er een gaatje is.

Omdat het wachten echt belachelijk lang ging duren heeft Dave toch maar besloten om alvast wat sim sessies te doen. Ik heb er nu twee achter de rug. Ik zal even kijken of ik er een foto'tje van kan maken. Vandaag, donderdag, heb ik dan mijn eerste IFR vlucht! Het is meer een kennismakings vlucht, met dezelfde inhoud als wat we in de sim gedaan hebben. Maar Dave kennende zal hij er nog wel wat leuks aan toevoegen. Dus ik ben benieuwd. Daarna is het toch echt tijd om samen met Marije even boodschappen te doen hier. We hebben een koelkast dus kom maar op met die kaas!