Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Donderdag 16 November II Waar we het allemaal voor doen...

Het is nog net geen twee weken geleden dat ik naar huis kwam en de AJFC staat overmorgen alweer op het programma. Tot nu toe is het thuis zijn best een gekkenhuis geweest. Een dag hier, een dag daar, lang weekend lekker weg met mijn meissie naar Duitsland en nog even snel drie dagen naar de UK om te solliciteren bij British Airways en om de volgende dag mijn vlieguren compleet te maken zodat er ook een license uit kan worden gegeven aan het einde. Ook niet onbelangrijk. Ik ga niet te veel in op de BA selectie behalve dat het een vermoeiende en pittige dag was. Wel een leerzame ervaring je eerste airline selectie! En aan de andere kant een onwerkelijke. 14 maanden en twee weken geleden begon het gehele avontuur en nu doe je al selectie voor een positie bij een van de meest gerespecteerde airlines die er zijn! Na die selectie was ik toch best kapot en kwam een verkwikkende douche en stevige maaltijd als gelegen. Een tip voor de selectie, ga naar het Ibis op Heathrow de dag van tevoren. Het is nml. dicht bij het recruitment centre van BA. En als je geluk heb krijg je een kamer met een mooi uizicht op Heathrow, zoals ik had! De volgende dag s'ochtends naar Oxford vertrokken om allereerst mijn koffer vol te laden met wat baggage die ik daar in de storage had. Toen nog snel 2.15uur samen met Dave gevlogen in een Warrior. Het aparte is dat mijn vliegopleiding bij Oxford begon op een Warrior in Amerika en nu eindigd op een Warrior hier in Oxford. En dat ding was me toch een potje sloom (en gemakkelijk) vergeleken bij de Seneca. Maar evengoed leuk om een rondje London mee te doen op 1700 feet! Daarna nog een rondje Silverstone, waar het ook nu weer druk was, gedaan alvorens huiswaarts te keren naar Oxford. Daar de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' gezet en even snel online ingechecked voor mijn avond vlucht met de KLM naar Amsterdam. Wel leuk voor je Frequent Flyer miles al die tripjes.

Ik ging in uniform terug wat de nodige voordelen gaf. Ik had geen andere keus maar het gaf wel de mogelijkheid om wat meer baggage mee te krijgen. En dat werkte! Dus dat is de gouden truc, so you know...

Daarna aan boord van de KL1028, Boeing 737-9K2, nog even met de crew staan babbelen tijdens het boarden. En zowaar werd me even later een jumpseat ritje aangeboden! Het was alweer een tijdje geleden dat ik mijn laatste jumpseat had gedaan dus dit was wel welkom. Het weer was top wat betekende dat we net na vertrek van Heathrow de nederlandse kust al snel zagen liggen! Bij het eerste contact met de nederlandse verkeersleiding werd nog even snel naar de tussenstand gevraagd van Nederland - England. Net toen we bij IJmuiden over de kust scheerde met 320 knopen op 2000 feet (!) werd de einduitslag medegedeeld die toch wat gunstiger was dan de tussenstand eerder, namelijk een gelijkspel. Even eerder in Heathrow bleven die engelse ook maar doorzagen dat ze voorstonden en dat ze ons oranje legioen weg zouden vagen. Toch gaaf om te kunnen jumpseaten in/op een 737-900, aangezien er maar 5 in Europa rond vliegen, en maar 52 wereldwijd. Anarac uit... ;-)

Helaas had ik niet op jumpseat gerekend en had ik dus alleen mijn foto camera bij me. Verder heb ik nog wat verdwaalde vlieg foto's van de laatste dagen...

BMI 108 naar Heathrow op FL240.

Eindelijk een keer downtown London in zicht. London eye, Big Ben, House of Parlement en Buckingham Palace om er een paar te noemen.