Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Donderdag 14 September II Weer een weekje verder

Eindelijk zijn de internet problemen na 10 dagen verholpen. Ik denk dat het niet echt politiek correct is om hier mijn mening te geven. Dus dat gaat ik dan ook wijzelijk niet doen... ;-(

Verder is er niet heel veel gebeurd deze week. Ik ben weer eens een stukje wezen vliegen in de sim voor de verandering. Dit maal waren Birmingham en Bournemouth (zuidkust UK) aan de beurt. Birmingham is gaaf omdat het een redelijk grote internationale luchthaven is. Nou merk je daar in de sim natuurlijk niks van maar als je er 'voor het echie' naartoe gaat zal je dat zeker merken. Hier in de sim twee maal een ILS gedaan met een missed approach. Daarna nog een sim bezoekje gebracht aan Bournemouth. Hier eenmaal een ILS gevlogen met een missed approach. Niet zo heel veel spannends dus. Nou was het plan om afgelopen woensdag echt naar Bournemouth te vliegen. Alleen Dave had ons nog geen briefing gegeven over hoe je een vluchtplan moet indienen. En omdat ik via de airways moest gaan was een vluchtplan nodig. En deze moet minimaal een uur voordat je vertrekt ingediend zijn. Dan wordt deze via Brussel (Eurocontrol) verspreidt over je route zodat iedereen op de hoogte is van al je gegevens en intenties. Maar zonder vluchtplan geen vlucht. Cancellen dus die hap. Morgen nog maar eens proberen. En dat heb ik geweten. Die volgende ochtend zat alles al potdicht, een wolkenbasis onder mijn limieten, zicht onder mijn limieten, severe weahter warnings voor het gebied, thunderstorms en CB wolken in de buurt van Bournemouth. CB wolken staan voor blijf een eind uit de buurt wolken! Zie het foto'tje hieronder voor een voorbeeldje. Had ik eindelijk een vluchtplan ingedient krijg je dit. Zucht... We hebben het nog een uurtje aangekeken maar het weer werd alleen maar slechter. Weer cancellen dus. Toen heeft Dave maar een briefing ingelast om niet helemaal voor niks te zijn gekomen. Kom je uit de briefing, klaart het op. Zonnetje erbij, weinig wind, geen lage wolkenbasis en goed zicht. Te zot voor woorden gewoon. Jammer want je verliest twee dagen.

We hebben eens wat zitten te rekenen en het blijkt dat ik nog maar 9 actuele vluchten over heb en iets van 15 sim sessies voordat ik mijn IR moet doen! Wauw. Zegt Dave even later tussen neus en lippen door dat je over 5 weken hier weg bent. Slik... Dat betekent dat ik nog drie examens heb in 5 weken. Zijn we misschien toch nog voor kerst thuis. ;-) Een nadeeltje, over een week is de klas na ons, AP253, hier klaar met hun FOF cursus en komt er zo'n 20 man/vrouw bij op het rooster. En daar kunnen we nog een schepje bovenop doen. Want AP254 liep oorspronkelijk gelijk met AP253 maar die hebben ze twee weken vertraagd. Wat inhoudt dat twee weken na AP253 nog 20 man/vrouw op het rooster komt. Al met al komt er dus 40 man/vrouw bij in een maand. Beter zo dan dat ze in eenmaal de lijn op komen maar het blijven veel mensen.

Verder gaat Richard onze groep verlaten. Hij kreeg vandaag te horen dat hij een andere instructeur krijgt. Dave gaat alleen met ons drie verder. Hij draaide ook dagen van 11 uur, en Richie liep twee weken op ons achter. Het is jammer maar er zit voor ons drie weer een voordeeltje aan. Misschien weer iets meer ruimte voor ons. Morgen nog maals een poging wagen om naar Bournemouth te vliegen. Zou het dan wel lukken...?

CB wolken voorbeeldje. Als er nog meer soorten wolken omheen zitten, en met geen zicht, dan zie je deze vrolijke vriendjes niet. En je wilt er echt niet doorheen jakkeren. Maakt niet uit of je in een Seneca zit of een 747