Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Donderdag 13 April II Eerste eigen landing! + video

Inclusief;

  • Video 1- M'n tweede approach op Falcon Field. Feiteijke landing door Dennis. (20.9mb = 2:40min)

Vandaag toch eindelijk m'n eerste landing gedaan! N4188E (een Archer) stond op het rooster, dezelfde kist als gisteren. Ik ben echt gek op die Archers. Die zijn veel leuker om op te vliegen. Het is allemaal net wat moderner. Niet heel veel maar net genoeg. Het was redelijk rustig en we hadden een lichte crosswind van rechts bij binnenkomst op Falcon Field. De bedoeling was om een touch 'n go te doen en daarna terug het circuit in te gaag voor een zogenaamde full stop. Een 'gewone' landing zeg maar. De approach die ik deed was precies goed alleen kreeg ik een zwieper net voor de landing die me zijwaarst drukte waardoor we schever op de baan kwamen dan ik wilde. Met als gevolg een kleine 'stuiter' (jammer...) waarna Dennis het overnam om de doorstart (gepland) te demonstreren. Ook hadden we wat details niet doorgesproken waardoor ik anders op dingen anticipeerde dan dat ik gedaan zou hebben als ik die details wel geweten had. Hij vond dat ik het wel gewoon kon proberen en achteraf was hij toch tevreden over hoe het ging. Jammer van die windvlaag maar de approach was erg netjes volgens hem. Ondanks dat ik er dus schijnbaar van hou om krappere bochten te draaien dan Dennis. Op een gegeven moment op de base leg (90 graden op de baan om te landen) kreeg ik de 'instructie' om in te draaien maar dat was in mijn ogen nog veel te vroeg. Waarop Dennis nogmaals suggesteerde om in te draaien waarop ik op finals draaide. Dit resulteerde in het indraaien, weer vlakleggen omdat ik dus wel te vroeg indraaide en daarna dan die laatste bocht. Dit bochtenwerk is zo veel makkelijker om in te schatten dan met flightsim. Super om die vergelijking te zien. Ik heb helaas geen foto's/filmpje van deze eerste landing maar wel van de full stop landing die we erna maakten. En die vind je hier. (zelfde als link boven aan de pagina en met dank aan Richie) Daarna mocht Richie zijn gecombineerde vlucht doen wat inhield dat ik een goede 1 1/2 uur achterin opgevouwen zat. Maar omdat het al laat op de dag was is de lucht een stuk 'smoother' waardoor je niet af en toe met je hoofd tegen het dak knalt. Het was echt heel rustig op 4500ft en dat met een prachtige sunet achter de bergen gaf een prachtig plaatje. Daarna op Scottsdale een tweetal touch 'n go's gedaan na sunset gevolgd door een full stop. Hier heb ik ook wat materiaal van en ik zal proberen deze eerdaags op de site te zetten.

Het is nog steeds zo onwerkelijk dat je dit alles meemaakt. Het contrast met de afgelopen tijd is enorm. Het is echt zo gaaf om hier te zijn en te mogen vliegen. En hoe meer je vliegt hoe leuker het wordt...

Nog wel even een aantal foto's; (met dank aan Richie)

Frans @ Phoenix

In het zuiden van de North East practise area is het plaatsje Fountain Hills. Goh, vanwaar die naam? (de heuvels erom heen moet je er maar bij bedenken...)

Frans @ Phoenix

Richie aan het werk als de zon langzaam ondergaat.

Frans @ Phoenix

Super toch! En het werd nog veel mooier buiten...

Frans @ Phoenix

Kan hier uren naar kijken. Note, deze foto is onbewerkt. Kan je het je voorstellen om met dit uitzicht achterin te zitten en lekker mee te hobbelen? Ik kreeg bij dit uitzicht toch even een grijns op m'n gezicht. Die bergketen is wederom de McDowell Mountains. Net erachter ligt Scottsdale.