Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Donderdag 08 Maart II Bezoekje aan de verkeersleiding op Schiphol

Iets echt noemenswaardig van de afgelopen periode was het bezoek aan de verkeersleiding op Schiptol. Zowel de toren op Schiphol Centrum als de radar verkeersleiding op Schiphol-Oost was aan de beurt. Maxim (AP246) en ik geven zo nu en dan instructie bij EPST op de simulator aan mensen van de Lucht Verkeersleiding Nederland. (LVNL) Ik ga hier niet op de inhoud van dat project in maar het leuke was dat wij als piloten nu werden uitgenodigd om onze wereld nu een keer van een andere kant te zien. Namelijk vanuit de verkeersleidings kant! Het bezoek werd geregeld en we mochten de toren op Schiphol Centrum en de radar verkeersleiding op Oost bezoeken.

Als eerste stond de toren op Schiphol Centrum op het programma. Bovenin, op ongeveer 95 meter hoog boven Schiphol, kregen we een rondleiding langs de verschillende posities. Ik dacht dat wij een mooi uitzicht hadden maar zij mogen ook niet klagen! Even een aantal foto's:

Een transavia.com 737 rolt binnen op baan 36R. Op het meest linker scherm zie je welke banen in gebruik zijn aan de strepen die zijn verlicht. Polderbaan, Aalsmeerbaan en de Schiphol Oost baan. (Fokkerbaan) De pier recht voor je, in de vorm van een stemvork, is de D(elta) Pier.

Hier de C-pier en links een stukje D-pier

De D-pier met links een stukje E-pier

De E-pier rechts en F-pier links met eigenlijk alles (ex) koninklijk blauw wat de klok slaat.

De twee vrachtplatformen in de achtergrond (Romeo en Sierra), een stukje KLM vracht en een deel vol met Cityhoppers en aanverwante.

Het gele bord zegt het al, C-pier

Voornamelijk KLM wat de klok slaat op de D-pier

2 maatschappijen en 3 types. 1x777, 2x MD11 en 3x een A330.

Het gedeelte op Schiphol Oost van de LVNL. Met oa. de Approach en Arrival verkeersleiding. En de faciliteiten mogen er wezen!

Best netjes allemaal. Ziet er gelikt uit.

Een van de banken met posities. Zo staan er een aantal van. Ik heb express deze gefotografeerd om geen mensen in beeld te krijgen.

Als ik het me goed herinnen zit hier Amsterdam Arrival met helemaal links, net buiten beeld, het gedeelte waar de verkeersleiding van Rotterdam zit. Hier zat ook een chef die de verkeersstroom al aan het plannen was, naast de feitelijke controller. Het was ook erg interessant om te zien wat er al voor jouw als piloot zijnde gedaan wordt, zonder dag jij hier enige kennis van hebt.

Vluchten die net uit Keulen of Dusseldorf opgestegen waren, en al te zien waren op de radar, werden al pre-gestuurd door de verkeersleiders hier om direct naar Amsterdam te vliegen. Zij, de verkeersleiders hier, boekten hiermee natuurlijk een enorme tijdswinst voor die kisten. En natuurlijk ook een financieel winst. Het scheelde gewoon de helft van de afstand die ze anders hadden moeten vliegen. Omdat het luchtruim om ons heen gedeelt wordt tussen militair en commercieel verkeer moet er ook veel afgestemd en gecoordineerd worden tussen de verschillende instanties. Maar dit gaat allemaal erg rap.

Speciale dank aan onze gids: J. van de LVNL! Namens mijzelf en Maxim ook onze dank aan alle andere voor deze leuke en interessante dag! Echt heel gaaf om dit een keer gezien te mogen hebben...