Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Dinsdag 15 Mei II Hokken in Edinburgh!

As promised, een stukje zodra internet online was. Het is nu bijna twee weken sinds de groundschool is afgelopen en ik m'n intrek heb genomen bij Marije in ons nieuwe stulpje in Edinburgh. Na de groundschool via London Heathrow naar Edinburgh (EDI) gevlogen met British Airways. Een leuke bijkomstigheid was dat de vlucht LHR-EDI werd uitgevoerd met een B757. Mijn laatste vlucht op een B757 was tijdens mijn operations tijd bij DutchBird. Wat grappig was aan deze vlucht was dat tijdens het uittaxien op Heathrow de F/O iets te fors op de rem trapte waardoor de kist in een ruk stil stond. Gelukkig reden we niet zo hard maar het was een flinke klap en een hoop kabaal. Mensen gillen in de kist, je kent het wel. En daarna gebeurde het nog eens. Toen kwam de vrouwlijke captain toch maar even op de PA (Passenger Address = intercom) om even tekst en uitleg te geven. Je kon horen dat ze voorin compleet dubbel lagen over dit foutje (van de F/O dus) waardoor de lach al snel via de aanstekelijke PA oversloeg op de cabine. En ongeveer 55 minuten later stonden we alweer op het asfalt in Edinburgh. Best raar om daar weer te komen met in je achterhoofd het feit dat dit je eigen thuisbasis is voor een aantal jaren. De luchthaven is in iedergeval al top. Lekker modern, overzichtelijk en ruim. Helemaal goed.

Edinburgh is met recht een topstad! Fantastisch voor de dames qua winkelen en strelend voor het oog. Toch wel even wennen al die heuvels als je het kikkerlandje gewend bent. En het moeilijkste blijkt dus ook, het vinden van een geschikte fiets! Iedereen doet hier trouwens alles met de auto of het openbaar vervoer. Want dat is echt top geregeld hier. Goedkoop, goed en de bussen zitten bijna altijd vol.

Vandaag is de laatste hobbel genomen qua onze installatie hier in EDI, namelijk dat de tv en internet is aangesloten. Wel zo makkelijk. Ondanks dat de afgelopen twee weken goed gevuld waren met snel even dit en snel even dat...je kent het wel. Even bij de IKEA langs, en dan na het betalen erachter komen dat je teveel mee hebt om, met twee man overigens, dragend mee te nemen. En dan ook nog even met al die spullen de bus in. Hmmm... Veel regelwerk met de makelaar en de werkgever om alles voor elkaar te krijgen. Vooral om de security passen rond te krijgen zodat ik kan jumpseaten zoveel ik wil.

Het weer is wat wisselvallig de laatste tijd. Soms dagen zon en dan weer een aantal dagen met prut weer. Echt schots. Gelukkig vandaag weer veel zon en blauwe lucht. Een mooi moment dus om een aantal foto's te maken van de omgeving. Er is nog veel meer te zien in Edinburgh maar dit is gewoon wat we geknipt hebben tijdens het shoppen vandaag. Enjoy...

BA1442, LHR - EDI, Boeing 757, reg: G-CPEL

 

 

Dan de eerste foto's van ons nieuwe thuis: Edinburgh!

Kan niet ontbreken natuurlijk

Dit is onze 'upper villa'! Wij hebben de bovenverdieping. Erg ruim en licht, twee slaap- en badkamers en een ruime living. En ook nog eens in een top buurt. Heel rustig en met heel veel groen.

Naast Princess Mall ligt dit hotel, The Balmoral.

Edinburgh Old Town.

Kan niet ontbreken natuurlijk...

Uitzicht nabij Edinburgh Castle richting het zuid-oosten. De echte stad zelf ligt precies aan de andere kant.

Go figure...