Frans @ Oxford  

 
 
    Terug
 
- Dinsdag 02 Mei II Viva Las Vegas!

De Las Vegas update liet even wat langer op zich wachten dan geplanned. Marije en ik moesten eerst nog het fotoalbum voor thuis klaar maken en het film materiaal overzetten en bewerken voor het thuisfront. Vandaar dat de update er nu pas is. De foto's van de Hoover Dam plak ik in een aparte presentatie. Niet omdat het zoveel is maar omdat ik nu te moe ben. (bijna 24 uur op en twee vluchten gedaan)

Weer een bezienswaardigheid die we van het lijstje kunnen schrappen, ditmaal "Sin City". Beter bekend als Las Vegas! Maar als je op de hotels en hun thema's afgaat zijn we bv ook in Italie, Frankrijk en Egypte geweest. Toch best aardig om dat allemaal binnen 4 mijl van elkaar te hebben. Las Vegas is precies zoals je het zou verwachten. De beroemde Las Vegas Blvd, alias "The Strip" is druk en nog best lang. Alles wat je je kan wensen zit aan deze straat. Van de duurste hotels als The Venetian, Belagio, MGM Grand, Mandalay Bay en Ceasars Palace tot de goedkoopste trouwkapel die je je maar kan bedenken. En van de Elvis impressionist tot het bekende Cirque du Soleil. En wanneer komt Vegas echt tot leven? Juist, s'nachts! The Strip veranderd in een oase van flikkerende lampjes en dan komt de mensenmassa pas goed op gang. Want Vegas is druk. Erg druk! Probeer bv overdag maar eens van de noord kant van The stip naar de zuid kant te komen met het openbaar vervoer. Trek er maar gerust 1,5 uur voor uit. Op een gegeven moment ben je niet meer zo kieskeurig (lees moeie voeten en erg heet) dan neem je die busrit op de koop toe. En soms is de rit zelf een attractie. Want Vegas trekt vele soorten mensen aan. Het openbaar vervoer zelf is goed geregeld. Koop een pas in de bus voor 5 dollar en je kan 24 uur onbeperkt over The Strip toeren. En er zijn bussen genoeg.

Wij overnachten in The Venetian, bekend van de gondels en het San Marco plein. En dat alles in het hotel! De kamer die we hadden was ook super. Compleet met apart 'woongedeelte'. We zaten op de 31e verdieping en dat gaf een super uitzicht. S'nachts ook om een uur of twee nog even met een drankje naar buiten zitten turen met z'n twee.

Maar laat ik maar beginnen bij het begin. Op de zaterdag vroeg ons bed uit (0310) om naar de luchthaven van Phoenix te gaan. We konden van tevoren al inchecken dus dat scheelde de nodige tijd. Om 0700 vertrokken met Southwest naar Las Vegas. Onderweg nog een mooi uitzicht gehad van Scottsdale Airport en daarna van Lake Mead nabij Las Vegas. Het midden van dit meer is de scheiding tussen Arizona en Nevada. Na de landing nog een tijdje in de cockpit met de crew gepraat en wat foto's gemaakt. Die gasten hebben echt een mooi schema. 3 of 4 dagen vliegen en dan drie dagen vrij. En zij vliegen ook geen standaard heen-en weertje maar ze gaan op een trip de gehele VS door. Daarna snel de auto opgehaald (goed geregeld door Enterprise) en doorgereden naar de Hoover Dam. Dit is ongeveer 30 minuten rijden. Hier de tour, waarbij je de dam zelf in gaat, gedaan. Best indrukwekkend. Ook hier weer een aantal mooie foto's van geschoten. Toen weer terug naar Las Vegas gereden. Even over The Strip richting The Venetian is nog best een opgave. Maar erg leuk om te doen. Daarna nog even naar de luchthaven gereden (15 min) om wat foto's te schieten. Blijft immers een buitenkansje... s'Avonds ons hotel verkend en The Strip op gegegaan. De volgende dag weer The Strip op gegaan om de hotels te bezoeken en gelijk een show geboekt voor die namiddag. Die show was 'Mystere' van Cirque du Soleil in het Treasure Island hotel. Zeker geen goedkope show (maar wat is wel goedkoop in Vegas) maar erg indrukwekkend. Het schijnt ook een van de beste shows in Las Vegas te zijn. Die avond de show in de fontein van The Mirage en daarna de beroemde Fountain Show van de Belagio gezien. Zie de foto in de lijst hieronder. En die is echt mooi. Zeker als je die bekijkt vanuit de Eifeltoren die tegenover de Belagio zit. Zeker het uitzicht over The Strip vanaf de Eifeltoren is heel mooi. Je mag zo lang als je wilt boven blijven dus je kan verschillende shows van de Belagio zien. Want niet elke show is hetzelfde. Daarna een gokje wezen wagen in het Casino van The Venetian. In totaal maar 6 dollar verloren! Oke, ik heb er ook maar 6 dollar ingegooid. Als je gaat gokken moet je het goed doen en aan een van de vele tafels gaan zitten. Maar aangezien ik die spellen niet ken heeft dat weinig zin.

De volgende dag vroeg uitgechecked, bagage afgedropt en naar de Stratosphere Tower gegaan. 850 feet hoog (+/- 270 meter) hoog. Daar nog twee van de drie attracties gedaan. De Big Shot en de X-Scream. Deze zitten nog een aantal verdiepingen hoger dan het uitkijkpunt. Bij de X-Scream word je in een karretje vanaf een rails de diepte in geschoten. Met voor en naast je dus alleen maar die diepte van 866 feet. Je hebt echt het gevoel dat je van de toren gelanceerd wordt. Reken maar dat je adrenaline brown and lumpy wordt. (met dank aan Pete Quinlan voor deze one-liner) S'middags weer een ander gedeelte (south end) van The Strip verkend. Hier zitten de hotels Luxor en Mandalay Bay bv. Om 1700 uur de airport shuttle gepakt voor de terugvlucht met Southwest. De omdraai van die kist duurde krap 35 minuten! En nog hadden ze tijd over. Probeer dat maar eens in Nederland. Er zat in totaal maar 35 man aan boord voor de terugvlucht. Voor de takeoff weer even met de crew gepraat en wat foto's van de cockpit gemaakt. Bleek dat de co-pilot vroeger regelmatig op Scottsdale kwam als captain van een van die zakenjets. En nog een goede 5 minuten voor schema geland in het vertrouwde Phoenix. Las Vegas is echt een plek die je gezien moet hebben. Niet zozeer alleen voor het gokwerk maar het gehele plaatje is wat je er van verwacht. Las Vegas is duur (niet extreem!) maar zeker de moeite waard!

Ipv. een auto huren kan je net zo goed met het vliegtuig naar Las Vegas.

Ons hotel voor de komende nachten. The Venetian, oa bekend van z'n gondels en San Marco plein in het hotel zelf.

Gondels zowel buiten als binnen.

Ook de Eifeltoren ontkomt niet aan een replica.

Evenmin de Arc de Triomphe

Monte Carlo hotel, of tenminste een deel daarvan.

Aan de zuidkant van The Strip zit oa luxor en Mandalay Bay.

Nog uitleg nodig?

Nou vooruit dan, het vrijheidsbeeld is onderdeel van het hotel New York New York. Zoals je kunt zien compleet met achtbaan.

The Venetian is s'nachts ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vanaf de Eifeltoren kan je de show van de Belagio niet missen. Er zijn veel shows per uur en gelukkig zijn er veel verschillende.

s'Nachts is alles toch net effe mooier.

De zuidzijde van Las Vegas Blvd. Met oa, Aladdin, MGM Grand, Luxor (pirimide met lichtbundel uit de punt), Mandalay Bay, New York New York, Tropicana, Monte Carlo, Excalibur, Four Seasons en ga zo maar door.